Pacient COVID în vârstă de 49 de ani din Galați, găsit mort în casă după ce a refuzat internarea

Dată publicare: 27-04-2021 17:16
Dată actualizare: 27-04-2021 17:37


Tragedie într-o familie din Galaţi. Un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost găsit mort în casă, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, dar a refuzat să fie internat în spital.

Alarma a fost dată de un vecin care voia să îl ajute cu aprovizionarea, dar a observat că nimeni nu îi mai răspunde nici la uşă, nici la telefonul mobil. Pompierii au spart uşa apartamentului şi l-au găsit pe proprietar fără viaţă.

Atât bărbatul de 49 de ani, cât şi soţia lui, au fost testaţi de un echipaj de la ambulanţă în urmă cu 9 zile. Rezultatele probelor Real Time PCR au fost pozitive, iar femeia a fost internată într-un spital din Galaţi. Soţul ei, însă, a refuzat să plece de acasă.

Teodora Diaconiţa, purtător de cuvânt prefectura Galaţi: "Bărbatul a fost confirmat cu coronavirus. La fel a fost confirmată cu coronavirus şi soţia acestuia. Doar doamna a vrut să fie transportată la spital, domnul a refuzat transportul şi a preferat să rămână la domiciliu".

Bărbatul era contactat periodic de un vecin, care voia să se asigure că se simte bine şi să îl ajute la cumpărături. De două zile, însă, a constatat că nu mai răspunde, aşa că a sunat la 112. La adresa au ajuns poliţişti, un echipaj de la ambulanţa şi militarii de la ISU, care au spart uşa.

Mihai Polinschi, Serviciul de Ambulanţă Galaţi: "Era un bărbat în pat. Era decedat de circa şase ore, sau peste șase ore. Din relatările administratorului blocului, deşi el ar fi refuzat orice ajutor, se vedea pe faţa lui, mă rog, că nu se simte bine. Dar el a refuzat orice ajutor."

La cerere, soţia bărbatului a fost externată, dar va mai rămâne în izolare. Medicii atrag atenţia că starea de sănătate a bolnavilor de COVID-19 se poate înrăutăţi rapid, aşa că recomanda internarea în spital.

Mihai Polinschi, Serviciul de Ambulanţă Galaţi: "Mulţi fac greşeala de a rămâne acasă. Îşi fac teste rapide cumpărate de ei de la farmacie şi stau acasă. Nu este recomandat să stea acasă, pentru că au fost situaţii în care pacienţii, după 2, 3 zile de covid, chiar dacă nu aveau simptome. Plămânii erau afectaţi peste 50 la sută."

Cei doi soţi erau de loc din Republica Moldova şi stăteau cu chirie în Galaţi.

 

Tags: galaţi, deces,


VIDEO PROTVPLUS.RO