(P) Cum să alegi o găzduire web potrivită pentru tine

web
StirilePROTV

Orice deținător al unui site web se întreabă, la un moment dat, ce găzduire web să aleagă. Sunt multe firme de găzduire web în Romania, așa că nu e deloc ușor să faci o alegere potrivită.

Iar daca experiența iți lipsește, atunci alegerea este cu atât mai greu de făcut.

Cu toate acestea, nu este imposibil să alegi o găzduire web potrivita. În acest sens, te poți folosi de o serie de criterii foarte eficiente. Aceste criterii iți vor fi prezentate și tie în rândurile următoare.

Daca te întrebi cum să alegi o găzduire web potrivita pentru tine și mai ales pentru nevoile site-ului tău web, atunci ar trebui să te foloseșți de următoarele caracteristici:

Stabilește care sunt necesitățile tale

Noțiunea de cea mai buna găzduire web este, în foarte mare măsură, subiectiva. Pentru a putea face o alegere potrivita, ar trebui că mai întăi să stabileșți care sunt necesitățile tale în materie de găzduire web.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Cum le poți stabili? Nu este greu, gândește-te doar la câteva detalii precum:

                    Numărul de vizitatori pe care presupui că site-ul tău îi vă avea zilnic

                    Dimensiunile fișierelor pe care le vă găzdui

                    Platforma pe care o vei utiliza pentru crearea site-ului

Sunt câteva detalii simple, dar de bun simt, care te vor ajuta să alegi o găzduire web care să se ridice la nivelul așteptărilor tale.

Daca totuși nu poți stabili care sunt necesitățile site-ului tău web, atunci ai mai putea încercă un lucru: contacteaza echipa de suport. Aceștia te pot ajuta să faci alegerea optima, iar astfel sigur nu vei regreta că ai pus în practica sfatul nostru.

Trafic

Odată stabilite necesitățile tale în ceea ce privește găzduirea web, poți trece la următoarele criterii. Un prim criteriu de care să tii cont este traficul.

Din acest punct de vedere, sfatul nostru este simplu: alege un pachet de găzduire web care iți oferă trafic nelimitat.

Sigur, să nu crezi că acesta este cu adevărat nelimitat, deoarece exista totuși anumite limite. De exemplu, găzduirea shared presupune că pe același server să fie găzduite mai multe site-uri web, nu doar al tău. Asta înseamnă că resursele vor fi împărțite cu alțîi, ceea ce probabil că nu te vă bucura.

Drept urmare, în mod obișnuit site-ul tău web poate beneficia de un trafic nelimitat, dar aceasta situație este doar ipotetica. Site-ul tău web nu se vă putea folosi de toate resursele web, ci vă trebui să le împartă.

Suport

Viața nu este mereu roz, iar la fel precum în viață se întâmplă și cu găzduirea web. Administrarea unui site este o provocare, așa că uneori pot apărea situații neprevăzute.

Fie că nu știi ce pachet de găzduire web să alegi, ori că au apărut anumite erori și defecțiuni, sau poate că vrei o anumită implementare pe care nu știi cum să faci. În toate aceste cazuri vei avea nevoie de ajutor.

Acest ajutor va veni din partea echipei de suport, bineînțeles. Asigura-te că firma de găzduire web pe care o alegi iți pune la dispoziție un serviciu de suport cât mai bine pus la punct. În mod evident, acesta ar trebui să fie numaidecât disponibil în permanenta.

În acest fel, vei avea garanția că poți beneficia de suport la orice ora din zi sau noapte, ceea ce înseamnă că toate problemele vor putea fi rezolvate cu ușurință.

Uptime

Fiecare firma de găzduire web prezinta un anumit uptime. Acest termen face referire la perioada de timp în care serverele sunt „în picioare”, iar astfel site-ul tău va fi online și ușor de accesat de către orice vizitator.

Daca uptime-ul nu este aproape de procentul maxim, adică de 99,9%, atunci ar trebui să te gândeșți mai bine înainte de a alege firma de găzduire respectiva.

Exista diferite instrumente care măsoară uptime-ul oferit de o firma de găzduire, așa că ai putea să le foloseșți.

Nu toate firmele de găzduire web iți oferă date reale despre uptime, așa că ar trebui să te asiguri că aceste date pot fi verificate cu ușurință.

Opțiunea de upgrade

La un moment dat, site-ul tău web va creste. Asta înseamnă că necesitățile pe care le-ai stabilit inițial vor fi altele. Drept urmare, ce e de făcut când resursele achiziționate inițial nu vor face fata noilor cereri?

Răspunsul este simplu: vei face upgrade. Este însă foarte important să ai la dispoziție aceasta opțiune. De aceea, ar trebui să te asiguri că firma de găzduire pe care o alegi iți pune la dispoziție opțiunea de a face upgrade.

Prețul găzduirii web

Nu uita să iei în calcul și prețul. Știi bine că acesta este un criteriu de care te folosești ori de cate ori faci cumpărături, indiferent de situația financiara de care dispui.

Drept urmare, folosește suma de bani de care dispui că pe un criteriu pentru alegerea unui pachet de găzduire web iar în acest fel vei reuși să faci o alegere reușită și mai ales potrivita pentru tine.

Alte servicii incluse

În final, mai trebui să tii cont și de alte servicii pe care firma de găzduire web la care apelezi ți le poate oferi. Aici putem include servicii precum:

                    SSL

                    Backup

                    Domeniu gratuit

Sunt doar câteva exemple de servicii de care ți-ai putea dori să beneficiezi gratuit, așa că ai putea caută un pachet de găzduire web care include și aceste opțiuni gratuite.

 

Folosind toate aceste criterii, alege un pachet de găzduire web ce se va ridica, fară îndoială, la nivelul așteptărilor tale.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
România, tot mai aproape să intre în programul Visa Waiver. Guvern: „Este un obiectiv strategic naţional”
România, tot mai aproape să intre în programul Visa Waiver. Guvern: „Este un obiectiv strategic naţional”

Admiterea României în Programul Visa Waiver este un obiectiv strategic naţional, a reiterat, joi seară, Guvernul României, făcând apel la toţi cei care pot susţine acest demers.

O femeie și patru copii din Cluj au fost duși de urgență la spital cu stări de somnolenţă. Motivul pentru care se simțeau rău
O femeie și patru copii din Cluj au fost duși de urgență la spital cu stări de somnolenţă. Motivul pentru care se simțeau rău

O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între trei şi opt ani, au fost transportaţi, joi seară, la spital de către echipaje medicale din Cluj.

 

Declarații controversate ale Părintelui Tănase de la Valea Plopului. Ce trebuie să pățească fetele care sunt agresate sexual
Declarații controversate ale Părintelui Tănase de la Valea Plopului. Ce trebuie să pățească fetele care sunt agresate sexual

Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a declarat, la Constanţa, că fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare, afirmând că “fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete”.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.