OUG 7. Propunerea de suspendare a activității DNA a fost respinsă la limită


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 13:44
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 13:17
Categorie: Stiri actuale

Propunerea de suspendare a activității DNA a căzut la limită, marți, la votul dat în cadrul Adunării Generale, unde s-a discutat despre adoptarea acestei măsuri.

Astfel, au lipsit doar câteva voturi pentru ca Direcția Națională Anticorupție să ia o măsură similară cu cea a DIICOT, ca urmare a adoptării de către Guvern a Ordonanței de Urgență nr. 7 la propunerea ministrului Justiției Tudorel Toader.

Adunarea Generală a procurorilor DIICOT a decis, luni, suspendarea activităţii, în perioada 26 februarie - 8 martie, între orele 08,00 - 12,20, în semn de protest faţă de adoptarea de către Guvern a OUG 7 care modifică legile Justiţiei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în acest interval de timp vor fi soluţionate doar urgenţele, respectiv cauzele cu arestaţi sau alte situaţii operative ce nu suportă amânare.

În urmă cu câteva zile, DNA şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul de adoptare şi conţinutul noii ordonanţe de urgenţă care modifică cele trei legi ale Justiţiei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

OUG 7. A doua critică din PSD la adresa lui Tudorel Toader: ”O greșeală”
Toader, ironic după criticile din PSD: ”Să te duci la TV îi frumos, dai bine pe ecran”
CSM cere Guvernului să abroge Ordonanţa de Urgenţă privind legile justiţiei
VIDEO PROTVPLUS.RO