Ortodocsii sarbatoresc Izvorul Tamaduirii. Apa sfintita astazi vindeca bolile si spala pacatele

Ultima actualizare: 06-11-2012 04:13

Credinciosii ortodocsi sarbatoresc vineri Izvorul Tamaduirii, praznic inchinat Maicii Domnului. Preotii sfintesc si impart Aghiazma Mica, care poate fi bauta de credinciosi pe stomacul gol, ca sa-i ajute in lupta cu boala si la eliberarea de pacate.

La Braila, oamenii s-au strans de joi seara la Biserica Greaca, sa ia apa din izvorul despre care se spune ca iese la suprafata doar o data pe an, la aceasta sarbatoare.

Noapte alba au facut si pelerinii veniti din toata tara la manastirea Dervent, in judetul Constanta, unde se afla un alt izvor cunoscut drept tamaduitor.

Credinciosii adunati joi seara la manastirea Dervent spun ca aici se intampla adevarate miracole. Stau marturie povestile celor care au baut apa sfanta si s-au vindecat.

Credincioasa: "Am avut un transplant de maduva si era sa mor, de patru ani nu am mai putut veni aici, dar traiesc si merg si sunt fericita."

Credinciosii au adus cu ei, conform traditiei, alimente care, odata sfintite, se dau la cei bolnavi.

Unii spera ca Sfantul Maslu, tinut la miezul noptii la Izvorul Tamaduirii, le va aduce o minune.

Vineri, un sobor de preoti in frunte cu Arhiepiscopul Tomisului Teodosie va oficia Sfanta Liturghie la Dervent.

Si la Braila sute de oameni s-au asezat la coada pentru a lua agheazma de la izvorul aflat la 12 metri adancime, in subsolul de la Biserica Greaca. Legenda spune ca acesta iese la suprafata o singura data in an si atunci de aici se scoate circa o tona de apa.

Enoriasii spera ca vineri, dupa slujba religioasa, sa fie binecuvantati de Inalt Prea Sfintia Sa Casian, arhiepiscopul Dunarii de Jos.

Autoritatile au pregatit un cort militar, iar un echipaj medical a fost permanent in zona.

La marea sarbatoare religioasa de vineri sunt asteptati mii de oameni in toate bisericile din tara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO