Ororile la care și-a supus un bărbat din Suceava cei șase copii timp de mai mulți ani

×
Codul embed a fost copiat

Un bărbat din județul Suceava este cercetat de procurorii DIICOT, după ce și-a exploatat prin muncă cei șase copii, în ultimii ani. Victimele au acum între 8 și 21 ani.

Anchetatorii spun că bărbatul îi obliga să lucreze atât la o ferma de măgari a familiei, cât și pentru o fabrică de cauciucuri, pentru a obțina bani de pe urma lor. Se întâmpla din zori până în puterea nopții, indiferent de vreme. Toți copiii au ajuns acum în grija statului.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Familia din comuna Grănicești a întrat în atenția autorităților încă din 2010. În timp, au început să apară suspiciunile vizavi de comportamentul părinților. Acesștia și-a făcut o fermă de măgari, iar cei mici puteai fi văzuți de trecători cerând câte un leu, pentru fotografii cu animalele.

Copiii erau puși la muncă atât acasă, cât și la o fabrică de cauciucuri din județ. În 2016 și 2019, minorii au fost luați din familie de către cei de la Asistența Socială. La cererea părințiilor, instanța a decis ca ei să revină în familie, de fiecare dată.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Anul acesta, obosită și ajunsă la capătul răbdării, una dintre fete, în vârstă de 14 ani, a fugit la asistenții sociali și le-a povestit din nou chinul de acasă. Și de această dată minorii au fost luați de lângă părinți.

Sabina Doroftei, Șef serviciu regim de urgență DGASPC Suceava: “Ne-a semnalat că este abuzată fizic și emoțional și exploatată prin muncă de părinții săi. Era pusă să muncească la ferma părinților împreună cu frații, era trezită dis de dimineață și apoi pleca la școală. Uneori pleca, alteori nu, că nu dădea randament. Toți minorii erau abuzați fizic și emoțional.”

Mihai Moroșanu, asistent social în comună: “(Reporter: Mergeau la școală?) Mergeau, dar erau obosiți. Înainte de 2010, era o fabrică de cauciucuri și tatăl a făcut contract îi aducea acasă reziduri de cauciuc și ei sortau.”

Părinții susțin că nu își abuzează copiii.

Femeie: Am vorbit cu fata cea mare, a prins un moment când nu erau părinții acasă și mi-a spus că părinții nu îi dau voie, îi interziceau să vorbească cu noi, să nu se plângă. Dar noi vedeam. O punea la cărat pietroaie din apa Sucevei. Voiau câștig maxim fără să facă efort”.

Tatăl copiilor a fost reținut până vineri pentru trafic de persoane și rele tratamente aplicate minorului. Acum este cercetat sub control judiciar.

Bărbat: Îi punea la muncă, la treabă, la vale, la măgari. Și dincoace, el aducea piatra, el stătea, copii munceau. Îi punea la treabă, striga la ei, țipa.”

Femeie: “El vrea să îi aducă că nu are cine să îngrijească măgarii și ei plâng că nu vor”.

Deocamdată, anchetatorii nu s-au îndreptat cu acuzații și asupra mamei copiilor.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Prima apariție publică a lui Adrian Mititelu Jr după ce a ieșit din comă
FOTO Prima apariție publică a lui Adrian Mititelu Jr după ce a ieșit din comă
Citește și...
O familie din Suceava a rămas fără copii:
O familie din Suceava a rămas fără copii: "Sunt amenințați, loviți și treziți la 4 dimineața pentru a îngriji măgari"

Mai mulți copii au fost forțați ani la rând de părinții lor să muncească la o fermă de măgari din Suceava. Totul a ieșit la iveală după ce o fetiță a fugit de acasă și a mers la Protecția Copilului pentru a povesti ce li se întâmplă.

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.