Omul de afaceri care a construit primul metru de autostradă în Moldova primește ajutoare


Ultimul update: Joi 07 Martie 2019 09:50
Data publicarii: Marti 05 Martie 2019 15:55
Categorie: Stiri actuale
Ștefan Mandachi - om de afaceri

Două firme din Câmpina au anunțat că își vor suspenda activitatea pe 15 martie, timp de 15 minute, ca răspuns la apelul omului de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit din banii săi primul metru de autostradă din Moldova.

Într-un filmuleț postat pe YouTube, Ștefan Mandachi a anunțat că pe 15 martie, la ora 15.00, va suspenda activitatea restaurantelor de tip fast-food pe care le deține, timp de un sfert de oră.

„Este un protest de solidaritate pentru că, asemeni lui Ștefan Mandachi, și noi suntem nemulțumiți de lipsa de interes a autorităților față de construcția de autostrăzi în România. Noi vrem autostrada Ploiești - Brașov, despre care se vorbește de atâta vreme, dar nu se face nimic!”, se menționează într-un comunicat de presă transmis de cele două firme, informează Câmpinatv.ro.

Luni, omul de afaceri din Suceava preciza că inițiativa sa reprezintă un gest de protest față de lipsa autorităților privind construcția de autostrăzi în zona Moldovei, dar și în restul României. Totodată, el a subliniat că gestul său este unul personal și că nu face parte din niciun partid.

Astfel, și reprezentanții firmelor din Câmpina și-au exprimat nemulțumirea față de aceași situație de pe drumurile din România.

„Drumurile naționale sunt sufocate, pierdem timp prețios, pierdem ore și zile din viața noastră în coloane nesfârșite. Șoselele noastre sunt cele mai periculoase din Europa, mii de oameni mor în fiecare an în accidente rutiere din cauza acestei infrastructuri precare. Avem nevoie de autostrăzi pentru a salva vieți, dar și pentru că o infrastructură bună ajută enorm la o dezvoltare economică reală a acestei țări. Ne solidarizăm cu protestul inițiat la Suceava și tragem și noi un semnal de alarmă în fața autorităților ”, au mai precizat reprezentanții celor două firme în comunicat.

Ștefan Mandachi a plătit din banii săi în jur de 4.500 de euro pentru a construi primul metru de autostradă din Moldova.

Vedeți imaginile în galeria foto.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Omul de afaceri care a construit primul metru de autostradă în Moldova primește ajutoare
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO