Primul metru de autostradă din Moldova, construit de un om de afaceri. Cât l-a costat

04-03-2019 20:43

Ștefan Mandachi - om de afaceri

Ștefan Mandachi, un om de afaceri din Suceava, a construit din banii săi primul metru de autostradă din Moldova, pentru care a plătit 4.500 de euro.

El a anunțat, într-o conferință de presă, că primul metru de autostradă a fost construit între Voroneț și Putna, urmând să fie inaugurat pe 15 martie la ora 15.00, informează Monitorul de Suceava.

Singurul metru de autostradă din Moldova a fost realizat în şapte ore cu o echipă de 17 muncitori. Au fost folosite un escavator cu gheară pe roţi, un escavator tip macara cu şenile, un buldozer tasator, două camioane cu remorcă, un camion cu betonieră, două microbuze, o vola, şase lopeţi, două dreptare, două drujbe, patru ciocane, 4.17 metri cubi de beton, 36 de metri pătraţi de plasă de fier, un kilogram de cuie, trei kilograme de vopsea, 36 metri cubi de balastru, opt metri liniari de ţeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru parapeţii de protecţie şosea şi 12 metri liniari de ţeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru susţinerea afişajelor şi indicatoarelor rutiere, informează Adevarul.

Astfel, în semn de protest față de lipsa autostrăzilor, la ora inaugurării va întrerupe activitatea celor 40 de restaurante de tip fast-food pe care le deține în întreaga țară.

Mandachi a mai precizat că inițiativa sa este un gest de protest față de lipsa autorităților privind construcția de autostrăzi în zona Moldovei, dar și în restul României. Totodată, el a subliniat că gestul său este unul personal și că nu face parte din niciun partid.

„Am construit eu un metru de autostradă la Suceava. Cam așa arată un șantier. Vă prezint primul metru de autostradă din Moldova. Acum, alături de Puna și Voroneț, vă invit să vizitați primul metru de autostradă de la Suceava”, spune omul de afaceri într-un filmuleț postat pe YouTube.

În luna februarie, omul de afaceri a distribuit afișe cu mesajul „România vrea autostrăzi” în toată țara, mai precizează sursa citată.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Monitorul de Suceava


VIDEO PROTVPLUS.RO