Omizile paroase au cotropit Capitala: fructe distruse si cladiri invadate

Ultima actualizare: 04-10-2012 02:43

Iarna blanda si apoi vara caniculara au facut sa avem acum blocurile, gradinile si livezile pline de omizi. Numarul lor este de zece ori mai mare decat cel din anii precedenti, estimeaza autoritatile.

Pomicultorii plang langa fructele distruse, iar orasenii privesc ingroziti fatadele cladirilor invadate. In sectorul 5 din Capitala, oamenii din cartiere intregi sunt terorizati de omizi - copacii din jurul blocurilor sunt plini.

Situatia este cu atat mai grava cu cat, dupa ce au mancat pomii frunza cu frunza, omizile au inceput sa migreze. Urca pur si simplu pe blocuri si invadeaza apartamentele locatarilor. In tot acest timp cei de la Protectia Plantelor se scuza: nu merg pe teren decat la sesizari.

Invazia se pare ca a pornit din sudul Capitalei, acolo unde cei care stau la curte nu au stropit pomii. N-au facut-o nici anii trecuti, insa vremea le-a fost prielnica omizilor. Au umplut sectoarele 3, 4, 5 si 6. Si pomicultorii de langa Capitala sunt disperati. Si in Dambovita exista mari probleme.

In mod normal, stropirile impotriva omizilor care ataca peste 200 de specii de plante ar trebui sa inceapa in aprilie. Multi dintre pomicultori au renuntat la ele, din lipsa de bani.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO