Invazie de omizi in judetul Arad. Localnicii sunt disperati: "Parca suntem in filme de groaza"

Ultima actualizare: 01-09-2016 07:13
omizi

Mii de omizi au invadat livezile, gradinile si parcurile din judetul Arad. Oamenii sunt disperati si aduna zilnic galeti intregi de larve. Stradania lor este, insa, zadarnica.

Localnicii dau vina pe autoritati care, spun ei, nu ar fi stropit pomii de la sosea, impotriva daunatorilor. La Zimand Cuz,o localitate aflata la cativa kilometri de Arad, este dezastru. Asta desi cei de la inspectia fitosanitara au avertizat inca din 9 august primariile sa ia masuri pentru a sopri invazia omizilor.

Localnica: “Am stropit odata si dupa aia din senin toate omizile ne-au invadat dintr-o data si nu stiu de. Asa invazie nu a mai fost de multi ani, parca suntem in filme de groaza.”

Localnica: "Ceva dezastru, Asa ceva in viata mea nu am vazut. Ieri de exemplu o galeata de zece litri am adunat .”

Florin Gornic, sef inspectia fito sanitara Arad: "Invazia se poate explica prin doua cauze. Prima cauza este cea climatica datorita faptului ca in ultimi ani iernile au fost blande, temperaturi sub zero aproape nu am avut si a doua este ca nu se mai fac tratamente care sa elimine din rezerva pentru urmatorii ani. Noi am emis avertizari cu aproape o luna in urma la toate primariile din judet cei care si-au facut tratamente nu au probleme."

Specialisti avertizeaza ca omizile sunt daunatoare atat pentru plante, cat si pentru om. Ele pot provoca alergii de aceea este necesara combaterea lor cat mai urgent.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO