Obiectele interzise care ajung in penitenciarul din Ploiesti. Drona care transporta telefoane mobile, doborata cu matura

Ultima actualizare: 11-04-2017 07:17

Telefoane mobile, cartele SIM, droguri si cutite. Toate acestea sunt obiecte interzise in inchisori, dar pe care detinutii de la penitenciarul din Ploiesti le vor cu orice pret.

Asa ca isi pun rudele sau cunoscutii sa recurga la diverse scenarii pentru a le introduce in puscarie, iar imaginatia celor aflati in spatele gratiilor pare sa nu aiba margini.

Politista: "In aceasta zona este perimetrul de siguranta. Telefoanele se arunca peste gard de catre persoanele vizitatoare."

Penitenciarul din Ploiesti se afla in mijlocul orasului, asa ca introducerea obiectelor in puscarie nu este tocmai o proba dificila pentru rudele, ori apropiatii detinutilor. Un obicei devenit deja traditie este aruncatul telefoanelor mobile peste gardul unitatii.

Politista: "Aici avem un sistem de alarmare cu infrarosu. De cate ori arunca telefoanele suna alarma. Zona de siguranta... si aici avem instalat sistemul cu infrarosu. Colegii din foisor noaptea patruleaza impreuna cu unitatea canina."
Reporter: "Si pe aici se arunca telefoanele?"
Politista: "Da, da, peste tot, fiind in proximitatea caselor proprietate privata."

Ultima gaselnita a celor aflati in spatele gratiilor este folosirea unei drone pentru a primi un telefon mobil.

Cristina Comnea, purtatoarea de cuvant a Penitenciarului din Ploiesti: "Drona a fost interceptata in cursul noptii de catre agentii din sectorul operativ Siguranta Detinerii. A fost doborata cu o matura."
Reporter: "Ce a patit detinutul care comandase?"
Cristina Comnea: "I s-a facut raport de incident si a fost mutat in regim de maxima siguranta."

Desi detinutii au dreptul zilnic la 30 de minute de convorbiri telefonice, reprezentantii inchisorii au confiscat anul acesta peste 30 de telefoane mobile, iar in 2016 peste o suta de astfel de dispozitive au fost introduse ilegal in penitenciar.

Cand nu sunt aruncate peste gardul inchisorii, obiectele interzise sunt ascunse de vizitatori in tocul pantofilor, in conserve, in salam sau in paine.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO