Oamenii, nemulțumiți că se vor face construcții în „inima munților”: „Să rămână cum a fost”


Ultimul update: Duminica 29 Septembrie 2019 13:47
Data publicarii: Duminica 29 Septembrie 2019 09:40
Categorie: Stiri actuale

Apar tot mai multe nemulțumiri după ce s-a dat undă verde pentru construcții în zonă înaltă a Munților Bucegi, în județul Dâmbovița.

Revoltați că autoritățile îi lasă pe investitori să ridice clădiri în inima naturii, mai mulți oameni au protestat sâmbătă chiar în locul vizat.

Activiștii de mediu spun că, odată cu apariția clădirilor, muntele își va pierde farmecul. Autorităţile au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial turistic în apropiere de cabana Piatra Arsă, iar primăria comunei Moroeni a emis prima autorizaţie pentru construirea unei case de vacanţă şi a drumului de acces aferent.

Subiectul a fost prezentat în cadrul Ştirilor ProTv şi, la scurt timp, constructorul a decis să oprească deocamdată lucrările.

Însă activiştii de mediu nu au linişte şi se tem că, în curând, zona va fi împânzită de clădiri. Aşa că zeci de iubitori ai muntelui au protestat, în speranţa că se vor face auziţi. Şi, simbolic, au format un lantz uman .

Iubitor al mediului:Platoul Bucegilor să rămână aşa cum a fost, un platou al naturii şi nu al construcţiilor."

Activist: „Am ieşit din casă pentru că nu mi se pare normal să începem să construim chiar peste tot. Ar trebui să păstrăm muntele în anumite zone ale lui aşa cum este."

Activist: „Dorim să protejăm această zonă, să rămână zona de care să se poată bucura copiii noştri, am venit aici cu băieţelul meu să îi arăt frumuseţea acestei zone."

Mihai Goțiu, deputat USR, membru în Comisia de Mediu: „E o şmecherie pe care am mai văzut-o pentru afacerile imobiliare. Demersurile pe care le vom face în continuare, un atac în contencios administrativ, chiar o sesizare penală, în funcţie de răspunsurile oficiale pe care le primim."

Proprietarii terenurilor de acolo au anunţat deja că sunt dispuşi să vândă suprafeţele pe care le au. Reprezentanţii Parcului Naţional Bucegi au confirmat că în zona se poate construi, dar susţin că trebuie îndeplinite anumite condiţii pentru că mediul înconjurător să nu aibă de suferit.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO