Polițiștii au supervizat cumpărăturile de final de an. Unii clienți au primit amenzi

Ultima actualizare: 31-12-2020 09:43

Preocupați să umple coșurile pentru noaptea de Revelion, mulți români ieșiti la cumpărături au uitat de regulile sanitare.

Polițiștii au împânzit miercuri magazinele și parcările centrelor comerciale, așa că unii clienți s-au ales, la sfârșit de an, cu o amendă consistentă. Iar cei mai norocoși au scăpat cu un avertisment.

În județul Ilfov, cu opt localități aflate în carantină, oamenii au luat cu asalt magazinele. S-au înghesuit la rafturi chiar și cu puțin timp înainte de închidere.

"Să aveți în vedere, dacă magazinul se aglomerează, să le spuneți cetățenilor să formeze un rând, cu un metru, un metru și jumătate distanță între ei. Nu le mai permiteți accesul în magazin"- Astfel de îndemnuri au fost transmise miercuri în magazine și centre comerciale din toată țara.

Politiștii s-au asigurat că oamenii nu se înghesuie, mai ales că foarte mulți au lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri.

În Otopeni, una dintre localitățile în carantină din județul Ilfov, oamenii legii au intrat în magazine.

Au fost și filtre în localitățile din Ilfov aflate în carantină.

Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: ”Având în vedere că urmează să trecem în noul an, context în care se pot crea aglomerări, mai ales în centre comerciale, polițiștii intensifică activitățile prin care verifică dacă sunt respectate măsurile de protecție individuală”.

Și în județul Mureș, polițiștii au verificat dacă cei ieșiti la cumpărături poartă corespunzător masca de protecție și păstrează distanța.

Oamenii spun că nu se așteptau să fie atât de aglomerat.

Emanuela Farcaș, purtător de cuvânt IPJ Mureș: ”Suntem prezenți în teren și veghem la respectarea legii. Atragem atenția cetățenilor că se expun la riscuri în momentul în care nu respectă prevederile legale”.

În continuare, sunt interzise și deplasările între orele 23 și 5 dimineața, fără un motiv întemeiat. Cei care se abat de la reguli riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO