O tânără de 35 de ani, internată cu pneumonie, a murit în spitalul din Sibiu


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2020 11:44
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2020 11:37
Categorie: Stiri actuale
gripa spital

O pacientă de 35 de ani a decedat, în cursul nopţii de duminică spre luni, în Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă din Sibiu, unde se afla după ce a fost diagnosticată cu o pneumonie masivă.

"Pacienta a decedat azi-noapte la ora 1,15 minute. A suferit un stop cardio-respirator neresuscitabil. Ea a fost internată cu pneumonie masivă şi infecţie a căilor respiratorii", a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Decebal Todăriţă.

Potrivit acestuia, pacienta venise de urgenţă la spitalul din Sibiu miercuri, cu o ambulanţa SMURD. A fost intubată de miercuri până duminică, doctorii fiind rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire, scrie Agerpres.

Iniţial, marţi, femeia, din Racoviţa, a mers la medicul de familie, unde a primit tratament pentru răceală, dar a sunat ulterior la 112 solicitând o ambulanţă. Asistenta medicală de la ambulanţă a discutat cu pacienta, i-a administrat un tratament, după care echipajul medical s-a întors la Sibiu. Din documentele existente la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (saj) reiese că pacienta a refuzat marţi transportul la spitalul din Sibiu.

"La cererea familiei şi considerând că avea tratament corespunzător, au hotărât să rămână acasă şi au semnat pe fişă că refuză transportul la spital", a explicat directorul SAJ Sibiu, Constantin Popescu.

La SCJU Sibiu, femeii i s-a făcut testul rapid de gripă, care a ieşit negativ. Surse medicale susţin că suspiciunea de gripă a fost infirmată şi de analizele pacientei venite de la Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO