O scoala din Botosani, in care invata 120 de elevi, a ars intr-un incendiu. Pompierii au reusit sa salveze doar arhiva

Ultima actualizare: 08-12-2014 07:08

O scoala din apropiere de Botosani, in care invata 120 de elevi, s-a facut scrum joi noapte. Nici localnicii, dar nici pompierii, care s-au luptat mai bine de trei ore cu valvataia, nu au reusit sa salveze mare lucru.

Din fericire, unitatea de invatamant era asigurata, dar va dura aproximativ doi ani pana cand va fi refacuta, spune primarul comunei.

In toiul noptii, la putin timp dupa ora 2:00, scoala din comuna Rachiti a fost cuprinsa de flacari. Un localnic a vazut focul si a dat alarma: "S-a vazut fum si foc. Era flacara in sus, pe aerisitoare."

Gheorghe Iacob, primarul comunei Rachiti: "Au adus extinctoare de pe la primarie. Flacarile erau prea mari si nu au putut face nimic. Flacarile ieseau deja prin acoperis."

Si ceilalti localnici s-au mobilizat si au incercat sa potoleasca parjolul pana la venirea pompierilor.

"Am incercat cu doua stingatoare si n-am reusit. Ardea peste tot, nu stiu de la ce a luat foc", spune un alt martor.

Noua autospeciale si peste 50 de militari au ajuns de urgenta.

Militarii au incercat mai bine de trei ore sa stinga focul care invaluise intreaga cladire. Acoperisul si 3 sferturi din salile de curs au ars. Au scapat doar cancelaria si arhiva scolii, acolo unde se aflau cataloagele si documentele unitatii.

Cei 120 de elevi vor avea de o scurta vacanta, pana cand la o alta scoala din localitatea vecina vor fi amenajate pentru ei doua sali noi de curs.

Pompierii spun ca cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurt circuit aparut la frigiderul in care era tinut laptele pentru elevi. Scoala care a ars a fost data in folosinta anul trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO