Femeia care a atacat OUG 14 la CAB a participat la dezbaterea de la MJ, fiind invitata de Florin Iordache in biroul sau

luiza cazanescu

Luiza Cazanescu, administrator al SC Luisa Casa de Moda SRL, a atacat in contencios, la Curtea de Apel Bucuresti, OUG 14 prin care Guvernul a abrogat OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

Luiza Cazanescu, cea care a atacat la Curtea de Apel Bucuresti OUG 14, se numara printre cei care au fost la dezbaterea privind gratierea si modificarea codurilor penale, organizata de fostul ministru al Justitiei Florin Iordache, cerandu-i lui Iordache "sa fie barbat de stat", sa promoveze aceste legi si "sa lupte impotriva securitatii care a invadat toate organismele statului", ea spunand ca are 800 de dosare civile si 46 de dosare penale.

Dupa dezbatere, Cazanescu a fost invitata de Iordache la discutii, alaturi de o alta femeie care a cerut gratierea si amnistia - "mama unui baiat care a furat decat trei masini”.

Luiza Cazanescu, femeia care a atacat in contencios administrativ Ordonanta de Ordonanta de Urgenta 14, prin care sunt abrogate prevederile Ordonantei de Urgenta 13, de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala, a participat, in 30 ianuarie, la dezbaterea organizata de Ministerul Justitiei.

"Va rog, domnule ministru, sa fiti barbat de stat, sa promovati aceste ordonante in regim de urgenta si sa dati pe urma si amnistie, sa tineti cu populatia. Am avut 800 de dosare civile si 46 de dosare penale, mi s-au inventat tot felul de mizerii. Eu vorbesc concret. Va rog sa aveti curajul sa luptati impotriva securitatii care a invadat toate organismele statului, i-au scos pe copiii astia in strada. Eu am un magazin si vorbesc cu studentii care au iesit in strada si majoritatea au recunoscut ca au fost platiti", a spus ea la dezbatere, starnind proteste din partea salii.

Citește și
Daniel Horodniceanu - AGERPRES
Seful DIICOT: "Nu este dezincriminat abuzul in serviciu in acest moment"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

”Nu va e rusine? Rusine sa va fie”, i-au strigat cativa oameni din sala.

Ulterior dezbaterii, Luiza Cazanescu si o femeie care a sustinut ca fiul ei a furat "decat" trei masini au fost invitate de ministrul Florin Iordache in biroul sau.

De altfel, in timpul dezbaterii, femeia care sustinea ca baiatului ei i s-a facut o nedreptate a spus ca vrea sa discute personal cu ministrul, iar Florin Iordache a aprobat din cap.

Astfel ca, dupa dezbatere, cele doua femei si Florin Iordache au mers impreuna, discutand, aproximativ 40 de metri, pana la biroul ministrului, in care au intrat toti trei.

Potrivit Agerpres, care citeaza portalului instantelor, Luiza Cazanescu si firma SC Luisa Casa de Moda SRL au deschis pe 10 februarie la Curtea de Apel Bucuresti trei procese impotriva Guvernului, prin care solicita suspendarea si anularea OUG 14.

Luiza Cazanescu a fost trimisa in judecata de DNA in anul 2010 pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma continuata si calificata, ea fiind condamnata in iulie 2016 de Tribunalul Targoviste la 3 ani si 2 luni inchisoare cu executare.

Decizia nu este definitiva, iar recursul se judeca la Curtea de Apel Ploiesti.

Luiza Cazanescu mai are la activ o condamnare de 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare data de Curtea de Apel Bucuresti in aprilie 2013, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, aceasta pedeapsa fiind contopita cu cea data de Tribunalul Targoviste.

In anul 2010, procurorii DNA au trimis in judecata doi fosti directori ai SC Asigurare Reasigurare ARDAF SA - sucursala Dambovita si a alte patru persoane pentru prejudicierea societatii cu peste 1,8 milioane euro.

Astfel, au fost trimisi in judecata Marius Daniel Pietricica, fost director al ARDAF Dambovita, si Marius Cristian Stan, fost director adjunct asigurari la aceeasi societate, ambii pentru doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si doua infractiuni de instigare fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata.

Pentru infractiuni similare au fost deferiti justitiei Loredana Silvia Iacob, fost sef birou contabilitate, Cristina Sanpetrean, fost inspector verificator, ambele de la ARDAF Dambovita, Luiza Cazanescu, administrator al SC Luisa Casa de Moda SRL Bucuresti, si Ioan Igescu, administrator al SC Transoceanic SRL Targoviste.

Procurorii sustin ca, in perioada octombrie 2003-octombrie 2005, Pietricica, Stan, Iacob si Sanpetrean au aprobat incheierea mai multor contracte - de consultanta, de inchiriere si de marketing - intre ARDAF Dambovita si firmele reprezentate de Luiza Cazanescu si Ioan Igescu in conditii nelegale si cu incalcarea atributiilor de serviciu, derularea acestora fiind, de asemenea, contrara Normelor ARDAF si prevederilor legale.

Contractele de consultanta vizau promovarea si vanzarea politelor Caminul, asigurari de sanatate si asigurari de viata, instruirea agentilor de asigurari si distribuirea de fluturasi publicitari, iar contractele de marketing aveau ca obiect prestarea serviciilor de promovare si publicitate a produselor de asigurare ARDAF.

"Aceste contracte au fost decontate in conditiile in care inculpatul Igescu, prin SC Transoceanic SRL, nu a prestat niciun serviciu in favoarea ARDAF, iar Luiza Cazanescu nu a respectat clauzele contractuale in integralitatea lor. Prejudiciul total retinut in dauna ARDAF se ridica la suma de aproximativ 6, 8 milioane lei, echivalentul a peste 1,8 milioane euro, calculat la cursul din luna octombrie 2005, suma pentru care persoana juridica ARDAF s-a constituit parte civila in procesul penal", mai spuneau procurorii.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Nicolicea: Nu se poate legifera o ordonanta abrogata; in legea de aprobare a OUG 14 sa scrie ca OUG 13 si-a incetat efectele
Nicolicea: Nu se poate legifera o ordonanta abrogata; in legea de aprobare a OUG 14 sa scrie ca OUG 13 si-a incetat efectele

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea, a declarat ca membrii comisiei vor adopta, saptamana viitoare, OUG 14, cu o propunere.

Seful DIICOT:
Seful DIICOT: "Nu este dezincriminat abuzul in serviciu in acest moment"

Abuzul in serviciu nu este discriminat in acest moment, a afirmat procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, miercuri, adaugand ca dezincriminarea ar insemna o abrogare, "chiar si tacita".

OUG 14, care abroga ordonanta de modificare a CP, aprobata de Senat. Proiectul de lege privind OUG 13, dezbatut in comisie
OUG 14, care abroga ordonanta de modificare a CP, aprobata de Senat. Proiectul de lege privind OUG 13, dezbatut in comisie

Senatul a adoptat marti ordonanta de urgenta 14, care abroga dezincriminarea mascata a abuzului in serviciu. Opozitia a cerut ca odata cu votarea ordonantei 14 sa fie respinsa si controversata ordonanta 13, care a scos sute de mii de oameni in strada.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.