Femeia care a atacat OUG 14 la CAB a participat la dezbaterea de la MJ, fiind invitata de Florin Iordache in biroul sau

Ultima actualizare: 18-02-2017 07:14
luiza cazanescu

Luiza Cazanescu, administrator al SC Luisa Casa de Moda SRL, a atacat in contencios, la Curtea de Apel Bucuresti, OUG 14 prin care Guvernul a abrogat OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

Luiza Cazanescu, cea care a atacat la Curtea de Apel Bucuresti OUG 14, se numara printre cei care au fost la dezbaterea privind gratierea si modificarea codurilor penale, organizata de fostul ministru al Justitiei Florin Iordache, cerandu-i lui Iordache "sa fie barbat de stat", sa promoveze aceste legi si "sa lupte impotriva securitatii care a invadat toate organismele statului", ea spunand ca are 800 de dosare civile si 46 de dosare penale.

Dupa dezbatere, Cazanescu a fost invitata de Iordache la discutii, alaturi de o alta femeie care a cerut gratierea si amnistia - "mama unui baiat care a furat decat trei masini”.

Luiza Cazanescu, femeia care a atacat in contencios administrativ Ordonanta de Ordonanta de Urgenta 14, prin care sunt abrogate prevederile Ordonantei de Urgenta 13, de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala, a participat, in 30 ianuarie, la dezbaterea organizata de Ministerul Justitiei.

"Va rog, domnule ministru, sa fiti barbat de stat, sa promovati aceste ordonante in regim de urgenta si sa dati pe urma si amnistie, sa tineti cu populatia. Am avut 800 de dosare civile si 46 de dosare penale, mi s-au inventat tot felul de mizerii. Eu vorbesc concret. Va rog sa aveti curajul sa luptati impotriva securitatii care a invadat toate organismele statului, i-au scos pe copiii astia in strada. Eu am un magazin si vorbesc cu studentii care au iesit in strada si majoritatea au recunoscut ca au fost platiti", a spus ea la dezbatere, starnind proteste din partea salii.

”Nu va e rusine? Rusine sa va fie”, i-au strigat cativa oameni din sala.

Ulterior dezbaterii, Luiza Cazanescu si o femeie care a sustinut ca fiul ei a furat "decat" trei masini au fost invitate de ministrul Florin Iordache in biroul sau.

De altfel, in timpul dezbaterii, femeia care sustinea ca baiatului ei i s-a facut o nedreptate a spus ca vrea sa discute personal cu ministrul, iar Florin Iordache a aprobat din cap.

Astfel ca, dupa dezbatere, cele doua femei si Florin Iordache au mers impreuna, discutand, aproximativ 40 de metri, pana la biroul ministrului, in care au intrat toti trei.

Potrivit Agerpres, care citeaza portalului instantelor, Luiza Cazanescu si firma SC Luisa Casa de Moda SRL au deschis pe 10 februarie la Curtea de Apel Bucuresti trei procese impotriva Guvernului, prin care solicita suspendarea si anularea OUG 14.

Luiza Cazanescu a fost trimisa in judecata de DNA in anul 2010 pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma continuata si calificata, ea fiind condamnata in iulie 2016 de Tribunalul Targoviste la 3 ani si 2 luni inchisoare cu executare.

Decizia nu este definitiva, iar recursul se judeca la Curtea de Apel Ploiesti.

Luiza Cazanescu mai are la activ o condamnare de 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare data de Curtea de Apel Bucuresti in aprilie 2013, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, aceasta pedeapsa fiind contopita cu cea data de Tribunalul Targoviste.

In anul 2010, procurorii DNA au trimis in judecata doi fosti directori ai SC Asigurare Reasigurare ARDAF SA - sucursala Dambovita si a alte patru persoane pentru prejudicierea societatii cu peste 1,8 milioane euro.

Astfel, au fost trimisi in judecata Marius Daniel Pietricica, fost director al ARDAF Dambovita, si Marius Cristian Stan, fost director adjunct asigurari la aceeasi societate, ambii pentru doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si doua infractiuni de instigare fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata.

Pentru infractiuni similare au fost deferiti justitiei Loredana Silvia Iacob, fost sef birou contabilitate, Cristina Sanpetrean, fost inspector verificator, ambele de la ARDAF Dambovita, Luiza Cazanescu, administrator al SC Luisa Casa de Moda SRL Bucuresti, si Ioan Igescu, administrator al SC Transoceanic SRL Targoviste.

Procurorii sustin ca, in perioada octombrie 2003-octombrie 2005, Pietricica, Stan, Iacob si Sanpetrean au aprobat incheierea mai multor contracte - de consultanta, de inchiriere si de marketing - intre ARDAF Dambovita si firmele reprezentate de Luiza Cazanescu si Ioan Igescu in conditii nelegale si cu incalcarea atributiilor de serviciu, derularea acestora fiind, de asemenea, contrara Normelor ARDAF si prevederilor legale.

Contractele de consultanta vizau promovarea si vanzarea politelor Caminul, asigurari de sanatate si asigurari de viata, instruirea agentilor de asigurari si distribuirea de fluturasi publicitari, iar contractele de marketing aveau ca obiect prestarea serviciilor de promovare si publicitate a produselor de asigurare ARDAF.

"Aceste contracte au fost decontate in conditiile in care inculpatul Igescu, prin SC Transoceanic SRL, nu a prestat niciun serviciu in favoarea ARDAF, iar Luiza Cazanescu nu a respectat clauzele contractuale in integralitatea lor. Prejudiciul total retinut in dauna ARDAF se ridica la suma de aproximativ 6, 8 milioane lei, echivalentul a peste 1,8 milioane euro, calculat la cursul din luna octombrie 2005, suma pentru care persoana juridica ARDAF s-a constituit parte civila in procesul penal", mai spuneau procurorii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 13.00 – 22 Octombrie 2021

44:07
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!