O masina a lovit un avion in Romania. Nu e o gluma, e "reusita" unui sofer care a incercat o manevra pe aeroportul Baneasa

Ultima actualizare: 28-11-2014 07:05

Incident grav pe aeroportul international Aurel Vlaicu din Bucuresti. O masina a lovit un avion VIP, aflat in zona hangarelor. Accidentul a fost produs de un angajat al firmei de handling, care a procedat romaneste.

A crezut ca poate trece cu masina pe sub aripa aeronavei, dar s-a inselat, iar acum va suporta consecintele.

Imaginile surprinse de un amator imediat dupa impact arata cum masina de la firma de handling a aeroportului Baneasa a lovit in plin aripa aeronavei de transport vip, parcata in zona hangarelor. Este posibil ca soferul sa nu fi observat avionul si nici lumina puternica de la capatul aripii care i s-a oprit in parbriz. Martorii spun ca soferul ar fi spus ca a crezut ca poate trece pe sub aripa cu masina.

In momentul producerii impactului, avionul se afla pe platforma aeroportului. Iesise de pe pista si lasase trei oameni de afaceri pe care ii transportase de la Stuttgart la Bucuresti la terminal. Se pare ca unul dintre pasageri si-a uitat in avion o geanta drept pentru care angajatii aeroportului au mers cu o masina sa o recupereze.

Soferul masinii nu ar fi apreciat insa corect inaltimea la care era aripa avionului fata de sol si a crezut ca poate trece cu masina pe dedesubt. Imediat dupa incident soferul a fost testat si i s-au luat probe de sange pentru a se stabili daca a consumat sau nu bauturi alcolice. Rezultatul a fost insa negativ.

Angajatul aeroportului si-a pierdut permisul de conducere in urma incidentului de pe platforma aeroportului Baneasa si ar putea chiar sa isi piarda serviciul. Aeronava de tip Falcon apartine unei companii germane de aerotaxi si face des curse in Romania. Este folosita mai ales de oamenii de afaceri care trebuie sa ajunga rapid dintr-un loc din Europa in altul. O echipa de specialisti de la firma care asigura aeronava a verificat-o marti. Pagubele vor fi platite de asiguratorul firmei la care este angajat soferul implicat in accident.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO