O fetiță de 7 ani din Dâmbovița a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină

Dată publicare: 01-07-2020 07:48
Dată actualizare: 01-07-2020 09:42


O fetiță în vârstă de 7 ani dintr-un sat din Dâmbovița a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină condusă de un medic pensionar.

Acesta susține că este nevinovat, că avea viteză redusă și că fata i-ar fi apărut brusc înainte mașinii, și nu a mai avut cum să o evite.

Martorii îl contrazic însă, și spun că ar fi avut viteză mare, deși se afla în localitate.

Fata era în apropierea casei ei, împreună cu o verişoară, de 16 ani, şi un prieten, de 18 ani. Toţi trei îşi cumpăraseră îngheţată de la nişte vânzători ambulanţi, iar când au dat să se întoarcă, copila de 7 ani a fost lovită de maşina condusă de doctorul pensionar.

Verişoara victimei: "A venit şi noi eram în spate la maşină cu îngheţata. Şi a venit cu viteză, ea s-a întors puţin aşa şi a dat aşa tare peste ea. A minţit la poliţie că a venit ea în mijlocul drumului".

Martor: "Atât, s-a întors, cel cu maşina a venit cu viteză, avea peste 70, lejer, a luat-o cu oglinda şi a târât-o vreun metru şi ceva, a aruncat-o jos, a oprit după 20 de metri."

Adriana Durlea mătuşa victimei: "A trecut maşina şi a luat-o din plin".

Şoferul povesteşte că plecase de acasă să îşi ia soţia de la serviciu, tot medic, în cadrul DSP Dâmboviţa. În satul învecinat a dat însă de necaz.

Ion Stancu şofer: ”A ieşit fetiţa, am frânat, dar s-a lăsat cu mâna cu îngheţata şi a fost acroşată, îngheţata a rămas pe parbriz, ea a căzut pe partea laterală. Pur şi simplu s-a azvârlit în faţa maşinii, nu am nicio vină. Cu ce viteza rulaţi? 40, 50."

În urma impactului, fata a fost rănită şi transportată cu ambulanţa la spitalul judeţean din Târgovişte, pentru îngrijiri şi investigaţii. Şoferul a fost dus la secţia de poliţie. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar la finalizarea cercetărilor urmează să se stabilească exact cine se face vinovat de producerea accidentului.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO