O femeie de 79 ani a murit in urma infectarii cu West Nile, dupa ce a fost intepata de tantari

Ultima actualizare: 08-08-2016 07:05

Vesti ingrijoratoare de la Institutul "Matei Bals", din Capitala, unde a fost inregistrat primul deces din cauza virusului West Nile din acest an.

Pacienta avea 79 de ani si a fost diagnosticata cu meningo-encefalita, dupa ce a fost intepata de tantarii care transmit maladia.

Femeia a fost internata pe 27 iulie, la spitalul din urziceni, pentru ca i se facuse rau acasa. Cand a ajuns la spital, avea febra foarte mare si dureri abdominale. I s-au facut analize, medicii au stabilizat-o, dar la repetarea analizelor, valorile erau anormal de mari, asa ca in dimineata de 28 iulie medicii au transferat-o la Institutul "Matei Bals", cu suspiciune de meningita cauzata de virusul West Nile. Pe data de 31 iulie, femeia a murit.

Varsta inaintata si alte boli asociate au complicat situatia. Reprezentantii Ministerului Sanatatii tin sa mentioneze ca multi dintre cei infectati nu dezvolta simptome si doar pentru un mic procent boala evolueaza in encefalita sau meningita.

Alte doua cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate de Institutul National de Sanatate Publica la inceputul acestei luni. Cei doi se simt bine, sunt in stare stabila.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO