O fată de 15 ani din județul Vaslui a fost înjunghiată de fostul iubit, chiar sub privirile mamei adolescentei.

Agresorul, un tânăr de 18 ani, nu putea accepta faptul că fata l-a părăsit, o urmărea și chiar o amenința cu moartea, susține familia adolescentei. În final, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Supărat că după aproape un an de relație, fata l-a părăsit, tânărul a amenințat-o cu moartea si, când știa că adolescenta se întoarce de la Bârlad, a așteptat-o în stația de autobuz.

Martor: “M-a sunat pe mine și a zis: Silvia, ajută-mă, că mă fugărește Darius. Unde să te bag ?! Nu știu unde, dar bagă-mă undeva! Am băgat-o la mătușa în ogradă. Darius stătea pe râpă. O mai bătea. Venea la mine la poartă, o împingea, o trăgea de păr”.

Fata și-a sunat și mama și i-a spus că este în pericol. La poarta vecinei în curtea căreia se refugiase adolescenta, femeia a dat nas în nas cu individul care-i urmărea fiica. Extrem de agitat, bărbatul a devenit agresiv.

Mama victimei: “’Mămică, mi-e frică, vine după mine’. Îi zic: ‚Intră într-o casă de om până vin eu’. Am plecat fuga. El a ieșit înaintea mea, să dea în mine: ‚Vă omor pe toți’. Când ea a venit spre mine, eu n-am văzut așa viteză, el a scos cuțitul. I-am spus fetei să fugă înapoi. M-am panicat. El atunci a luat-o după cap, i-a dat un pumn și i-a dat cu cuțitul”.

Rănită grav, adolescenta s-a prăbușit în drum sub privirile mamei și ale martorilor care au cerut ajutor la 112.

Marius Stanciu, ISU Vaslui: “Prezenta trei plăgi înjunghiate, din care 2 la torace posterior și una la umăr. Victima a fost transportată la spitalul de urgență Bârlad”.

Dr. Oana Balbuzan, Spitalul de Urgență Bârlad: “În prezent este internată la Chuirurgie pentru coduită de specialitate. Este stabilă și cooperantă”.

Fata va avea nevoie de 12 zile de îngrijiri medicale.

Sătenii sunt șocați de cele întâmplate

Localnic: „Am auzit că cineva de la autobuz a înjunghiat-o. Gelozia e o prostie mare pentru toată lumea”.

Localnică: „O faptă urâtă, rea. Ți-e frică să ieși din ogradă cu vagabonzii, cu golanii. Ți-e frică să ieși din curtea ta”.

Suspectul a fost ridicat de poliție, dintr-un sat vecin. Împotriva tânărului de 18 ani a fost luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile. El riscă până la 5 ani de închisoare.