O familie din Craiova a rămas blocată în zăpadă în noaptea de Înviere, în zona Vârfului Arcanu

Dată publicare: 02-05-2021 13:20
Dată actualizare: 02-05-2021 15:38


Jandarmi

O familie din Craiova a rămas blocată în zăpadă în noaptea de Înviere, în zona Vârfului Arcanu, la limită între judeţele Gorj şi Hunedoara.

"Jandarmii montani din Runcu au fost sesizaţi în mod direct de o familie formată din trei persoane adulte despre faptul că pe timpul deplasării pe Valea Sohodolului, în zona Vârfului Arcanu, la limită între judeţele Gorj şi Hunedoara, au rămas blocaţi în zăpadă cu un autoturism de teren", a informat duminică Jandarmeria Română.

Astfel, jandarmii din Runcu s-au deplasat în zona indicată, iar după ce au tractat autoturismul, l-au deblocat de pe drumul înzăpezit, iar turiştii au mers în localitatea Runcu, la o pensiune, unde s-au cazat.

Intervenţia a durat aproximativ patru ore, între orele 20:30 - 00:00, iar turiştii din Craiova au putut să participe şi la slujba din noaptea de Înviere, precizează sursa citată.

Ultima intervenţie similară a jandarmilor montani din Runcu a avut loc în urmă cu o săptămână, în aceleaşi împrejurări şi loc în sprijinul unei familii din Bucureşti.

Jandarmii montani le recomandă turiştilor ca, înainte de a pleca la drum, să verifice cu atenţie hărţile rutiere şi aplicaţiile de pe dispozitivele electronice, pentru a verifica dacă rutele planificate sunt accesibile circulaţiei rutiere în această perioadă.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO