O fetiță din Vaslui i-a cerut primarului să-i cumpere un telefon pentru cursurile online. Reacția părinților

Dată publicare: 06-05-2020 17:32
Dată actualizare: 06-05-2020 18:13


„Vreau să învăț!”. Asta spune, cu toate puterile ei, o fată de clasa a șasea din Vaslui. Nevoită să își facă lecțiile online în această perioadă grea, Gabriela și-a luat soarta în mâini și i-a scris primarului.

I-a cerut să îi împrumute un telefon sau să i-l dea, în rate, ca să-l folosească pentru școală. În casă, doar mama are un mobil, pe care îl împart cinci frați.

Primarul a prezentat scrisoarea elevei într-o postare pe Facebook

 

Într-o postare pe contul său de socializare, primarul a prezentat scrisoarea elevei, în care aceasta a spus că mai are şapte fraţi şi că părinţii nu îşi permit să-i cumpere un telefon.

”Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine. Am apreciat întotdeauna că ne-aţi sprijinit. Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este este mediul online. Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponilbil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia vă voi aduce banii. Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!”, a scris eleva, potrivit postării primarului.

Ciprian Tamaş a dat asigurări că va face tot posibilul pentru ca eleva să primească un telefon, solicitând sprijin prietenilor virtuali şi a anunţat, totodată, că elevii care au deja dispozitive, dar nu beneficiază de abonament de date mobile, vor avea internet gratuit în anumite puncte din comună.

”Mi-au dat lacrimile”

 

”Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiţă, elevă a şcolii noastre. Pur şi simplu mi-au dat lacrimile. Am vorbit dimineaţă cu directorul şcolii şi mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situaţie. Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacţiona cu cadrele didactice online. Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-aţi schimbat smartphone-ul şi vreţi să aduceţi o bucurie, să îl donaţi pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaş din comuna noastră! Am o veste bună şi pentru elevii care dispun de telefoane şi nu au date mobile: la sfârşitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat”, a afirmat primarul.

Ce spun părinții fetiței 

 

Pe lângă cei cinci, mama fetei și bărbatul cu care trăiește au încă trei copii, din relații anterioare. Unul de șase ani și doi majori, plecați la muncă prin țară. Bani în casă vin doar din alocațiile celor mici și din ce câștigă bărbatul, angajat la magazinul din sat.

Mariana Blănaru, mama fetei: „Noi nu ne-am permis să îi cumpărăm acel telefon, pentru că noi suntem mulți. M-a uimit aseară când mi-a spus că a scris domnului primar.”


VIDEO PROTVPLUS.RO