O defectiune tehnica, cauza probabila a accidentului de elicopter in care au murit 5 pompieri

Ultima actualizare: 23-09-2012 07:00

Cinci pompieri ucraneni se aflau la bord. Unul dintre ei, a reusit sa sara din aparat, inainte de prabusire, insa a fost ucis de elice. Iar colegii sai au murit in incendiul care a zbucnit dupa impact.

 

In clipa in care elicopterul utilitar a atins pamantul a fost inghitit de flacari uriase. Cei cinci pompieri ucraineni aflati inauntru au ars de vii.

Oamenii din Ostrov au urmarit o scena terifianta. Unul dintre barbati s-a aruncat din elicoper inainte sa se izbeasca de sol, dar a fost sfasiat de elicea aparatului.

Elicopterul s-a prabusit intr-o vie foarte aproape de cativa muncitori. Oamenii n-au putut sa se apropie din cauza focului puternic si fumulului gros.

"A evitat satul acesta, directia lor era un pic mai la stanga si a evitat satul. A vazut campia si a evitat satul, a incercat sa evite casele" povesteste un martor.

Elicopterul fusese inchiriat din republica Moldova, impreuna cu unul similar. Cele doua aparate mergeau impreuna, spre Turcia, unde pompierii urmau sa participe la un exercitiu.

Elicopterele zburau la joasa inaltime, zona in care pilotii nu tin legatura cu turnul de control. Dupa ce s-a prabusit primul aparat, celalalt a aterizat, iar colegii victimelor au incrercat sa le sara in ajutor. Dar n-au mai putut face nimic. Trupurile camarazilor erau deja carbonizate.

Dupa explozie, rezervorul elicopterului, in care mai ramasese combustibil, s-a reaprins de trei ori.

Ipoteza care prinde cel mai mult contur este cea a unei defectiuni tehnice. Bucatile epavei au fost ridicate si duse pentru expertiza.

Pompierii ucraineni care au murit aveau varste cuprinse intre 24 si 54 de ani, iar pilotul era unul experimentat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO