Gropile de pe DN 73, cauza accidentului din Arges, unde un autobuz a cazut de pe o pasarela

27-04-2012 18:51

Ancheta continua in Arges, dupa accidentul extrem de grav, in care un autobuz cu peste 40 de femei s-a prabusit de pe o pasarela.

32 de pasagere au fost ranite. Patru dintre ele, in stare mai grava, se afla la spitalul Floreasca din Capitala. Intre timp, autobuzul a fost verificat de anchetatori.

"Nici nu-mi amintesc ca am fost in autobuzul ala! Credeam ca eram in altul. Daca nu vedeam ziarul nu, nu stiam! Nu stiu de ce, eu aveam impresia ca am fost in alt autobuz! Cred ca cineva, acolo sus, ma iubeste!" declara una din victime, Georgeta Spilca.

Si alte colege de-ale Georgetei, aflate in autobuzul groazei, abia-si amintesc de accident. Inauntru erau peste 40 de femei care lucreaza la o fabrica de croitorie.

Intre timp, procurorii au deschis un dosar penal pe numele soferului, pentru vatamare corporala. In paralel si Autoritatea Rutiera verifica firma care asigura transportul muncitoarelor.

Patronul si soferul firmei spun insa ca defectiunea tehnica a masinii, aparuta in timp ce rula, s-a produs din cauza gropilor de pe DN 73. Soferul a intrat pe contrasens, apoi autobuzul a cazut de la cinci metri inaltime.

Peste 5.000 de soferi au semnat si o petitie online pentru gropile de pe DN 73, insa nimeni nu s-a invrednicit sa astupe craterele, care pun in pericol vietile oamenilor.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO