Scandal și amenințări fără precedent făcute chiar de politicieni. „Vă las în căruț cu rotile, vă fac praf!”, i-a spus un consilier liberal din Mogoșoaia unei colege de la USR.

Femeia se opune de mai mulți ani unei inițative prin care primarul PNL vrea să exproprieze 12 mii de hectare de teren pentru un proiect imobiliar. USR acuză primarul că pune la cale un tun imobiliar. De când a izbucnit scandalul, edilul este bolnav și lipsește de la serviciu.

Dacă vreodată mai aud în viața mea că mai puneți să mai sune reporteri pe nevastă-mea sau pe fii-mea, vă fac praf, vă las în căruț, vă las în căruț cu rotile. Chiar dacă mă duc în pușcărie cinci ani, șapte ani, vă las în căruț cu rotile. Ajutooor!

Consilier USR la Primăria din Mogoșoaia, Felicia Ienculescu Popovici a fost amenințată astfel de colegul său de la PNL, tot consilier local, Valentin Ene.

Felicia Ienculescu-Popovici, consilier USR Mogoșoaia:Auzind aceste amenintări, am deschis camera telefonului, a sărit pe mine efectiv, m-a luat de umeri și a încercat să-mi smulgă telefonul, telefonul a căzut pe jos, dar a continuat să filmeze, eu am țipat după ajutor și apoi am fugit din clădire.

Valentin Ene, consilier PNL Mogoșoaia:Nu comentez.

Femeia spune că după amenințările venite de la colegul liberal, un alt consilier de la PMP, s-a declarat deranjat că filmează.

Dinu Gheorghe, consilier PMP Mogoșoaia:Eu gesticulam. Doamnă, vă rog frumos nu mă mai filmați și i-a căzut telefonul jos din mână.

Reporter: A, nu l-ați trântit dumneavostră?

Dinu Gheorghe, consilier PMP Mogoșoaia:Nu, doamnă, nu. I-am luat telefonul, i l-am dat, luați doamnă telefonul și a început să țipe ajutor, ajutor.

Reporter: Ați scăpat telefonul sau vi l-a smuls din mână?

Felicia Ienculescu-Popovici, consilier USR Mogoșoaia: Mi l-a smuls... sărind pe mine, am fost bruscată.

Toți cei cinci consilieri USR din Mogoșoaia au intrat în conflict cu primarul Paul Mihai Nicu Precup vara trecută, când edilul a propus mai multe hotărâri legate de un teren de aproape 1.200 de hectare. Suprafața este deținută de 626 de proprietari privați pe care primarul i-a anunțat că vrea să transforme zona și să ridice acolo un cartier numit Sectorul Zero . Consilierii USR acuză că se pregătește un tun imobiliar.

Alexandru Iacoban, consilier USR Mogoșoaia: Majoritatea proprietarilor au primit notificări de expropriere prin care sunt notificați că ori cedează 39% și sunt repoziționați, ori sunt expropiați cu totul la 1,88 de euro mp.

Jumătate dintre proprietari nu sunt de acord să cedeze parte din terenuri că să primescă altele în intravilan. Aceștia susțîn că edilul interpretează abuziv legea privind expropierea.

Adrian Ion, proprietar de teren în Mogoșoaia: Eu, de exemplu, am un teren de 5000 de m care e învecinat cu sectorul 1. Mi s-a cerut să cedez 39% și să fiu repoziționat cu diferența care mi-a rămas pe aproape de limita administrativă a comunei Corbeanca, pe calea de rulaj a aeronavelor la Otopeni și într-un teren care e mlăștinos. Târgul nu e corect.

Consilierii USR susțîn că lideri PNL, dar și membri din eșalonul doi al Guvernului au terenuri în zonă și că aceștia ar fi fost și inițatorii unei legi prin care este permisă exproprierea fără acordul proprietarilor pentru anumite proiecte imobiliare.

Reporter: Vrem să discutăm și noi cu domnul primar.

Angajat: Domnul primar nu este, este bolnav. Din câte mi s-a spus.

Reporter: De cât timp e bolnav?

Angajat:Nu știu nimic.

Reporter: Cu doamna viceprimar putem?

Angajat: Nu este nici dânsa. Și ea e bolnavă. Eu nu am ce să fac, ce pot să fac eu?

Parchetul din Buftea anchetează acest caz după ce consilierul USR a făcut plângere împotriva colegilor săi.