O comuna din Gorj risca sa fie inghitita de pamant. "Nu intervine nimeni, stam si ne uitam unul la altul"

Ultima actualizare: 02-04-2016 07:12

Situatie disperata in comuna Logreşti din Gorj, unde oamenii traiesc cu teama ca ar putea fi evacuati, dupa ce pamantul a luat-o din nou la vale. Au trecut doar doua saptamani de la ultima alunecare de teren din zona.

O familie este pe picior de plecare, iar autoritatile se gandesc sa devieze albia unui rau pentru ca apele sa nu mai erodeze baza dealului. Primarul spune ca evacuarea este urmatoarea etapa.

Ploile din ultimele zile au reactivat alunecarea de teren din comuna Logresti, iar un drum judetean s-a surpat, pe o portiune de cativa metri. Circulatia pe aici a fost complet interzisa, in timp ce localnicii privesc cu groaza la groapa care se casca tot mai aproape de casele lor.

"Vine spre case, e nenorocire ce e aici”, spune o localnica. “Eu aveam gradina acolo, cu ce sa mai cresc copiii, nu ne intreaba nimeni de nimic. Sunt case daramate, la femeia aia in curba pica casa pe ea, daca ajunge si la femeia asta va dati seama, are case noi, ce fac, unde se duc atatia oameni."

Cei afectati de alunecarea de teren au ramas deja fara apa potabila. “Nu intervine nimeni, nimeni, nimeni, stam si ne uitam unul la altul si timpul trece”, spune un barbat.

Un alt localnic sustne ca “pamantul lucreaza pe dedesupt si alunecarea continua, daca cei de la institutiile in drept nu vin sa faca lucrarea se duce totul de rapa”.

Acum autoritatile incearca sa vada cum ar putea devia albia raului care trece prin sat pentru ca apa sa nu mai macine baza dealului.

“Vineri la ora 10 30 toti factorii de raspundere ai judetului ne vom intalni la sediul primariei, spune primarul Ion Baluta. “Nu as vrea sa fie o pacaleala, as vrea sa fie o pacaleala pozitiva.”

In urma cu doua saptamani, alunecarea de teren a rupt drumul judetean si o magistrala care transporta gaze de la sondele din zona.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO