O bucata de schela prabusita pe o strada din Capitala a ranit usor o fetita. Explicatia muncitorilor

Ultima actualizare: 03-08-2013 06:45

Doi copii, mama si bunica lor, au trecut miercuri razant pe langa moarte.

O bucata dintr-o schela extrem de grea s-a prabusit chiar in fata lor peste o masina. Din pacate, o structura metalica a atins in cadere si picioarele fetitei in varsta de doi ani. Innebunita de spaima mama ei a sunat si la ambulanta si la politie.

Totul s-a petrecut, pe un trotuar intens circulat din sectorul 2. Cu toate ca se lucra la reabilitarea termica a unui bloc, oamenii spun ca nu i-a avertizat nimeni asa ca au trecut linistiti pe langa imobil.

"Mergeam pe trotuar cu mama si cei 2 copii si ne-am trimis cu o schela peste picioarele fetei. Un fier gros ca pe mana. A ricosat dintr-o masina peste piciorusele ei. Mama tinea carutul si a tras repede cat a putut in spate. Abia dupa ce a venit politia au pus o banda. I-am spus acum pui dupa ce imi lovesti copilul? Si mi-a spus ca nu se lucra" a povestit Popescu Ana, victima.

Intrebat cum s-a petrecut accidentul, responsabilul firmei a declarat ca nu stie si ca in acel moment nu se lucra. La fata locului au venit si inspectorii primariei.

"Avem un contract cu firma si e raspunzatoare. El e vinovat. A castigat prin licitatie publica. Ei vor suporta totul. Vom sta de vorba cu ei sa vedem cum s-a petrecut accidentul", spune Cornelui Drug de la Directia de Servicii Publice a Primariei sectorului 2.

In acest timp, copilul ajuns la spital unde a fost investigat. Din fericire a suferit doar o rana usoara. Mama acestuia insa va depune plangere la politie impotriva firmei care anvelopa blocul.

Locatarii blocului reabilitat spun ca muncitorii nu si-au luat masuri de protectie pe perioada lucrarilor. Pompierii atrag si ei atentia ca acesta nu este un caz izolat. De multe ori schelele nu sunt ancorate corespunzator si se pot produce astfel de accidente.

"Am observat ca un aparat de aer conditionat situat la etajul 7 era desprins de pe fatada blocului am actionat cu aparatele din dotare."

O spaima teribila a tras si soferul masinii peste care a cazut schela.

Sofer: Luneta parbriz, stap dreapta..
Reporter: Aveti asigurare?
Sofer: Nu am casco. Intrasem la farmacie.
Reporter: Ati parcat recent?
Sofer: Cu 5 minute inainte

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO