O aventura la cules de zarzare s-a terminat aproape dramatic pentru un tanar de 14 ani. Cum a fost electrocutat de proprietar

19-05-2014 18:52


Incident socant intr-o comuna din Botosani. Un elev de 14 ani s-a electrocutat, in timp ce incerca sa culeaga niste zarzare dintr-o curte.

Fara sa anunte pe nimeni, proprietarul pomilor a montat pe gard fire electrice, ca sa-i tina astfel la distanta pe hoti. Din vina lui, baiatul este ranit grav. Vinovatul are 67 de ani si este cercetat pentru tentativa de omor, mai ales ca s-a aflat ca i-a pandit pe copii, iar atunci cand s-au apropiat a conectat cablurile la curent.

Elevul de clasa a VIII-a era in pauza. Impreuna cu niste colegi a traversat strada dupa ce au vazut niste zarzare intr-o curte.

Primii doi au cules cateva fructe insa cel de-al treilea a inceput sa tipe si sa fie puternic zdruncinat dupa ce a atins gardul. Speriati, amicii l-au tras de haine si au reusit sa-l salveze in ultimul moment.

Localnicii au ramas fara cuvinte cand au auzit de ce a fost in stare proprietarul livezii. Nimeni nu a stiut ca acel gard aflat in vecinatatea scolii este electrificat mai ales ca nu exista o placuta de avertizare.

In plus, atunci cand s-a apucat sa monteze calburile nu a apelat la serviciile unei firme specializate.

La spital, medicii au constatat ca elevul are pe maini arsuri de gradul III si IV.

Proprietarul este cercetat acum pentru tentativa de omor. La audieri el a sustinut ca, ar fi uitat un aparat de sudura lipit de gard. Insa, ulterior, a recunoscut ca avea trase doua fire, iar cand i-a vazut pe copii dand tarcoale le-a conectat la curent.

VIDEO PROTVPLUS.RO