Cei trei copii care au gasit monedele dacice din aur intr-o vizuina, au primit cate 10.000 de lei. Ce vor face cu banii

19-05-2014 14:34


copil

VIDEO.Trei copii din satul hunedorean Ocolisu Mic care au gasit si au predat autoritatilor 140 monede dacice din aur au primit, luni, la Guvern, cate 10.000 de lei, ei spunand ca isi vor cumpara cate un ATV din banii primiti.

Cei 140 de kosoni din aur au fost gasiti de cei trei copii, in varsta de 11 si 12 ani, saptamana trecuta, intr-un recipient din plastic ascuns intr-o vizuina de vulpe, in Muntii Orastiei, monedele fiind predate autoritatilor, care spun ca banii au legatura cu o ancheta in desfasurare.

Banii le-au fost inmanati de catre premierul Victor Ponta, care a aratat ca, prin premiul oferit, a dorit sa le transmita copiilor ca "faptele bune sunt uneori rasplatite".

Ponta a auzit ca unul dintre copii isi dorea o bicicleta si le-a spus ca, desi Guvernul nu le ofera cate o bicicleta drept recompensa, cu banii primiti isi pot cumpara singuri.

Doi dintre copii i-au spus insa prim-ministrului ca au de gand sa isi cumpere cate un ATV, atunci cand au fost intrebati ce vor face cu premiul in bani.

"Atentie, ATV-ul este periculos, poate va luati altceva", le-a recomandat premierul copiilor, insa acestia si-au mentinut decizia si au declarat ulterior si jurnalistilor ca isi vor cumpara ATV-uri.

Saptamana trecuta, copii au explicat cum au gasit monedele si modul in care au procedat ulterior.

"Prietenul meu Paul a sapat cu mainile si a dat de bolovan si cand l-am tras la o parte am gasit sticla cu bani de aur in ea si am mers si i-am impartit si ne-am bucurat. Noi doi din prima am zis ca ne cumparam o bicicleta si un ATV. Eu am luat 43, un alt prieten a luat 43 si celalalt 53. Unul nu ne-a iesit la numar sa-l impartim si l-am aruncat si pe altul l-am pierdut cand am fugit catre casa", a povestit, marti, Flavius Cimpoieru, unul dintre copii.

Dupa ce a ajuns acasa, baiatul le-a aratat parintilor monedele din aur gasite in padure.

Oamenii au cautat pe internet si si-au dat seama ca sunt kosoni, monede dacice din aur, si s-au hotarat sa le predea la Primarie, la fel procedand si parintii unui alt copil.

Reprezentantii Primariei i-au anuntat pe politisti, care au cautat cu detectorul de metale si au reusit sa gasesca moneda pierduta de copii in drum spre casa.

Oamenii legii banuiesc ca monedele dacice din aur au fost ascunse in vizuina de catre cautatorii de comori care le-au scos, cel mai probabil, din siturile arheologice din Muntii Orastiei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO