O ambulanță care transporta un pacient cu coronavirus a căzut de pe un pod în Gorj

Ultima actualizare: 13-08-2020 09:36

Accident grav pentru un echipaj medical al Ambulanței Mehedinţi, dar şi pentru un pacient cu COVID 19 care era transportat la spitalul din Târgu Jiu.

Cu doar câţiva kilometri înainte de destinaţie, salvarea s-a ciocnit cu un alt vehicul, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat sub un pod.

Toate cele patru persoane aflate în ambulanţă au fost preluate de un alt echipaj şi transportate cu răni serioase la spital.

Accidentul s-a produs pe raza localităţii Corneşti, pe o porţiune de drum drept. Ambulanţa intrase în depăşirea coloanei de maşini din faţa sa, iar unul dintre autoturisme a virat brusc stânga, fără să observe echipajul medical. Impactul a fost inevitabil, iar maşina salvării a zburat câţiva metri prin aer, ajungând sub un pod.

Martor: „Se văita şoferul, el fu mai rău, şi doctoriţa aici, în dubă era asistenta şi bolnavul. Dacă stâlpul ăsta de îl dădu băiatul la o parte era mai încolo, îl omora pe şofer”.

Camelia Petrache, purtător de cuvânt al ISU Gorj: „În urma impactului, au rezultat patru victime, conștiente și neîncarcerate, fiind vorba despre trei membri ai echipajului ce încadrau ambulanța și pacientul. Toate cele patru victime prezintă leziuni. Echipajele de intervenție sosite la fața locului le-au acordat primul ajutor calificat victimelor, ulterior acestea fiind transportate la UPU Târgu Jiu”.

Ambulanţa transporta de la Orşova spre Târgu Jiu, la peste 100 de km distanţă, un pacient infectat cu noul coronavirus.

Nicușor Titu, director tehnic al Ambulanței Mehedinţi: „Pacientul se afla în ambulanţă cu membrii ecipajului, era tip B1 cu medic ambulanțier şi asistent”.

Lucian Stroe, Poliţia Rutieră Gorj: „S-a angajat în depăşirea unui autoturism care era în faţa sa, moment în care acesta a virat stanga, intrând în coliziune cu ambulanţa. În urma evenimentului rutier au rezultat patru victime transportate la spital pentru îngrijiri medicale. În cauză s a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”.

Maşina implicată în accident aparţinea unei firme private, al cărei patron nu a dorit să comenteze cele întâmplate.

Toţi cei patru răniţi au rămas internaţi la spital sub supraveghere medicală.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO