O ambulanță care transporta o femeie gravidă, izbită de un tramvai: „Nu știm cine e vinovat”

Dată publicare: 15-02-2020 07:29
Dată actualizare: 15-02-2020 07:54


O ambulanță care se afla în misiune a fost implicată într-un accident, vineri seară, în Timișoara.

 

Un tramvai nu a acordat prioritate autospecialei care circula cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune și a izbit-o cu putere.

În salvare se afla o femeie gravidă care a fost rănită și transportată la spital, iar șoferul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Se pare că ambulanța care transporta o femeie gravidă a trecut pe roșu, iar vatmanița care conducea tramvaiul a intrat în intersecție fără să o observe. În urma impactului, pacienta și șoferul din ambulață au suferit răni.

Șoferul ambulanței: „Eram în misiune cu o pacientă însărcinată. Trebuia transportată la maternitate la Bega. Aveam semnalele luminoase și acustice pornite. Am intrat în intersecție. S-a făcut culoarea verde la semafor, moment în care a accelerat și m-a luat în plin. Pacienta e transportată la Județean cu o contuzie la cap."

Garnitura a deraiat de pe șine și din această cauză a blocat intersecția. Angajații societății de transport s-au chinuit aproape o oră să repună tramvaiul pe șine, timp în care tânăra de 22 de ani a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Nicolae Bitea, director RATT: „Din ceea ce mi a spus vatmanița, ea susține că a intrat pe culoarea verde a semaforului. Ambulanța sper că a avut pornite semnele acustice. Tramvaiul e avariat. O să-l introducem în reparație. Nu mai poate intra în circulație. Asta e ceea ce se vede."

Persoanele care se aflau în tramvai în momentul impactului s-au ales doar cu sperietură zdravănă .

Nicolae Bitea, director RATT: „Sper că nu sunt răniți grav. Din ceea ce am auzit, nu există victime cu decedați. Asta e cel mai important și sperăm. Ne cerem scuze pentru inconvenietul ce s-a produs. Nu știm cine e vinovat, urmează să analizăm."

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO