Un marinar deghizat cu o perucă a încercat să jefuiască un amanet din Capitală

15-02-2020 07:18


Tentativă de jaf armat,vineri aseară, la o casă de amanet de lângă staţia de metrou Piaţa Iancului, din Bucureşti.

O femeie a fost atacată cu un pistol cu bile de cauciuc de către un individ de 45 de ani, din Constanţa. Suspectul s-a năpustit asupra angajatei şi a şi apăsat pe trăgaci, rănind-o în zona capului.

Din fericire, câţiva trecători l-au imobilizat rapid, iar un echipaj de poliţie, care patrula în zonă, a intervenit de urgenţă. Se pare că individul ar fi consumat alcool înainte de a recurge la acest gest şocant. Surse din poliţie susţin că acesta purta o perucă în momentul atacului.

Individul, fost marinar de profesie, s-ar fi perindat prin zona aproape o oră, aşteptând ca operatoarei să i se termine programul şi să iasă din sediu. În momentul în care angajata casei de amanet se pregătea să închidă uşa, bărbatul de 45 de ani a venit pe la spatele ei şi a atacat-o cu o armă.

Deşi avea pistolul îndreptat asupra sa, femeia a opus rezistenţă şi s-a luptat cu individul. A fost însă rănită de trei bile, în zona capului. Bărbatul s-a năpustit şi asupra martorilor care au sărit în ajutorul angajatei, aşa cum se observă pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: "Un echipaj de poliţie aflat în apropiere a ajuns imediat la faţa locului. Bărbatul a fost imobilizat şi condus la secţia 8 de poliţie pentru audieri. Arma pe care o avea asupra lui este un sistem de tip air soft care nu necesită autorizare şi poate fi cumpărată de pe piaţă."

Victima a fost transportată la spital şi, din fericire, starea sa nu este gravă. Este însă în stare de şoc, după cele întâmplate.

Suspectul le-a declarat anchetatorilor că a recurs la acest gest extrem pentru că avea nevoie de bani. Se pare că ar fi rămas fără serviciu cu ceva timp în urmă şi nu avea altă sursă de venit. A fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat Instanţei de Judecată cu propunere de arestare preventivă.

VIDEO PROTVPLUS.RO