O adolescenta de 13 ani, ucisa de un sofer beat la Suceava. Fetita, cu aparat auditiv, mai avea un pas pana la trotuar

Ultima actualizare: 18-12-2014 07:05

Un sofer beat i-a curmat, luni, zilele unei eleve de 13 ani, din Suceava.

Copila trecuse strada dintre scoala si un chiosc alimentar, iar la intoarcere a fost izbita in plin de vehicul, cand mai avea doar un pas pana sa ajunga pe trotuar. Cel mai probabil, fata nu a auzit masina claxonand pentru ca avea probleme auditive si purta un aparat special.

Andreea era in pauza si a vrut sa isi cumpere ceva de mancare. Soferul care a spulberat-o venea cu viteza si bause inainte sa se urce la volan. Nimeni nu a vazut daca el a incercat macar sa franeze inainte de impactul fatal. Nu se stie nici daca fata, care purta un aparat auditiv, l-a auzit.

Mama elevei: "Eu cred ca era acolo si a bufnit-o, ca nu avea cum, ca fata se pazea, puiul lui mama."

Medicii au resuscitat-o pe fata 45 de minute. Ranile de la cap i-au fost insa fatale. In zona prin care ea a incercat sa traverseze nu exista trecere de pietoni. Asta desi directorul scolii spune ca a facut solicitari repetate in acest sens catre primarie.

Gabriel Beraru, director Scoala Generala Bogdanesti: "Mai avea un pas sa intre aici, pe culoar, si a venit soferul din deal. De aici a luat-o si intra la ora, doar era cu sticla de apa in mana."

Soferul de 43 de ani a fost audiat de politisti.

Ionut Epureanu, subcomisar, IPJ Suceava: "A fost testat cu aparatul etilotest rezultand o valoare de 0,30 mg alcool pur in aerul expirat recoltandu-se ulterior si probe de sange."

Barbatul este cercetat acum pentru omor din culpa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO