După doi ani de restricții, mirii au liber la petreceri și cei mai mulți și-au rezervat deja restaurantele pentru această vară.

Cum cererea este mare, prețurile au crescut și ele cu 20%. Dar unii îndrăgostiți sunt dispuși să dea oricât pentru nunta la care visează de mult.

La un târg de nunți organizat în Iași, viitoarele mirese  se aflauîn căutarea rochiei perfecte. Prețurile pornesc de la 4.600 de lei. Costumul de mire costă între 1.200 si 2.000 de lei, fără butoni sau pantofi.

Diana Stanciu, director de magazin: "Având în vedere că doi s-au tot anulat și reanulat, anul acesta, cu siguranță, va fi un boom".

În Iași, localurile sunt toate rezervate vara aceasta. Adina și-a făcut programare de acum doi ani.

Adina Haciu, viitoare mireasă: "A fost și perioada cu pandemia, am evitat să facem în 2021 și, oricum, nu era disponibilă nicio zi de sâmbătă. Voiam neapărat să fie nunta sâmbăta, la un local anume".

Anul trecut, un restaurant a găzduit doar 65 de nunți și botezuri. Anul acesta are programate 160 doar până la finalul verii. Așa că prețurile au crescut și ele cu 20%.

Simona Cojocar, manager de hotel: "Au incluse camera gratuită și aranjamentele florale și, spre deosebire de alte locații, prețul personalului este un cadou oferit. Prețul meniului pornește de la 190 de lei de persoană pentru botezuri și 320 de lei de persoană pentru nunți".

Un alt restaurant, în schimb, le permite mirilor să țină cununia civilă într-un foișor special amenajat într-un parc din apropiere.

Simona Teodorescu, reprezentant al unui centru de evenimente: "Peste vară, toate weekendurile sunt ocupate. Avem evenimente programate inclusiv în zilele de vineri. Prețurile au fost ajustate cu 10% față de anul trecut. Avem contracte semnate inclusiv pentru anul 2023".

Fotografii cer între 700 și 2.000 de euro

Și fotografii pentru evenimente se găsesc tot mai greu. Tarifele pornesc de la 700 de euro și pot ajunge și la 2.000 de euro, în funcție de pretențiile mirilor.

Bogdan Ciobanu, videograf profesionist: "Cu siguranță va fi un sezon plin. Oamenii sunt nerăbdători să se distreze".

Iar un DJ pentru nuntă poate costă, anul acesta, 3.000 de lei.