Numărul manifestanților anti-restricții, mult mai mic în a patra seară de proteste: „Nu mai acceptăm această dictatură”

Dată publicare: 01-04-2021 07:32
Dată actualizare: 01-04-2021 09:31


A fost a patra seară la rând în care bucureștenii au ieșit în stradă, nemulțumiți de noile măsuri impuse de autorități.

De această dată, numărul manifestanților a fost semnificativ mai mic. Aproximativ două sute de oameni, cu steaguri şi pancarte, s-au strâns în Piaţa Victoriei, unde au strigat „Jos Guvernul" și „Libertate!"

Și în țară, manifestațiile au scăzut în intensitate. La Bistrița, spre exemplu, s-au strâns doar 40 de persoane în fața prefecturii, potrivit Agerpres. Și în Galați, Craiova sau Pitești au fost doar câteva zeci de protestatari.

Miercuri seară, protestatarii au mărșăluit din nou pe străzile Capitalei. S-au adunat în Piaţa Universităţii și au plecat pe traseul Calea Moşilor, bulevardul Ştefan cel Mare, până în Piaţa Victoriei. Pe drum au fost încurajați de la geamuri de oameni care fluturau steagul României. În faţa sediului Guvernului s-au întâlnit cu un grup mai mic de manifestanți. Aici și-au strigat cu toții, din nou, revendicările.

Manifestant: „Venim, ca și în toată țara, ca toți cei care ies pe străzi pentru această nebunie totală în care a ajuns țara noastră, datorită acestor conducători care sunt absolut inconștienți. Dezastru absolut, foarte mulți muzicieni s-au apucat de zidărit, de construcții.”

Manifestant: „Această dictatură nu face decât să ne distrugă cu totul, iar noi nu mai acceptăm.”

Manifestant: „Avem o listă de revendicări, cu 17 puncte. În mare parte sunt de relaxare a restricţiilor, respectând normele care sunt în majoritatea țărilor din UE."

La fel ca în zilele trecute, majoritatea manifestanţilor n-au purtat măști de protecţie şi nici n-au respectat distanţa impusă de situația sanitară.


VIDEO PROTVPLUS.RO