Noua imagine miraculoasa a lui Arsenie Boca a fost FURATA. "Va rog sa o aduceti inapoi, ca va fi vai si amar de voi"

Dată publicare: 03-07-2015 17:07
Dată actualizare: 06-07-2015 07:12


E jale intr-o localitate din Arad, unde un tablou al parintelui Arsenie Boca, care ar fi plans cu lacrimi de mir, a fost furat joi noapte din casa unor sateni evlaviosi.

Oamenii cumparasera fotografia in urma cu o luna de la manastirea Prislop si, la scurt timp dupa ce au adus-o acasa, icoana ar fi inceput sa lacrimeze mir, sustin ei. De atunci casa lor a devenit loc de pelerinaj, pina vineri dimineata, cand vestea disparitiei i-a devastat pe credinciosi.

Este vorba despre o familie din localitatea Semlac, din judetul Arad, in casa carora tabloul se afla de la inceputul lunii iunie. Oamenii l-au cumparat dupa o vizita la mormantului parintelui Arsenie Boca iar acasa, au observat broboane de mir pe ea. Nu au stiut exact ce se intampla, asa ca s-au intors cu icoana la manastire. Calugarii de acolo le-ar fi spus ca este vorba de un miracol si i-au sfatuit sa primeasca in locuinta lor, oameni care au nevoie de jutor. Vestea s-a raspandit repede in localitate, si zeci de oameni s-a perindat pe acolo, sa o atinga. Asta pana in noaptea de joi, cand tabloul a disparut. Politistii se gandesc ca hotul a intrat cu chei potrivite, pentru ca usa nu era fortata.

Eu cred, eu sunt inginera , cadru universitar, dar am crezut si nu o data am fost, de mai multe ori, am plans cind am auzit”, spune o femeie in lacrimi la auzul vestii.

Proprietara icoanei face un apel la hoti: “ Va rog cei care ati luat-o sa o aduceti inapoi, ca nu plange la voi, menirea ei a fost sa fie in casa asta. Va rog sa o aduceti inapoi, ca va fi vai si amar de voi"

Icoana parintelui Arsenie Boca era asezata la loc de cinste in casa familiei din Semlac “Furand o icoana nu te poti astepta la lucruri bune”, spune un vecin. “Nu am auzit nimic, nici cainele nu a latrat. Oameni rai, fara credinta".

La fata locului, politistii au observat ca usa nu era deloc fortata. Prin casa s-au perindat insa sute de persoane in fiecare zi si va fi greu sa il gaseasca pe hot. Oamenii care au apucat sa vada icoana spun ca ar fi observat o tristete pe chipul parintelui in ultimele zile.

Era tot mai trist, nu ne gandeam ce poate prevesti, la inceput avea un chip senin, se vedea lacrima dar apoi dara era tot mai groasa si fata mai trista”, spune un vecin..

Proprietarii icoanei au fotografiat-o o singura data cu telefonul si nu au mai permis nimanui sa o filmeze sau fotografieze. In schimb toti cei care treceau pragul casei puteau primi pe un betisor, mir din lacrimile celui supranumit “Sfantul Ardealului”.


VIDEO PROTVPLUS.RO