Taximetrist, atacat cu ouă de colegii săi, pentru că nu participă la protest

Dată publicare: 17-04-2019 07:19
Dată actualizare: 17-04-2019 15:06


Aproximativ 5.000 de taximetrişti din Bucureşti şi din ţară protestează, miercuri, în Piaţa Victoriei din Capitală. Sunt nemulţumiţi de platformele de ride sharing, despre care spun că funcţionează ilegal.

Jandarmii au sancţionat miercuri cu câte 500 lei doi bărbaţi, care participau la protestul organizat în Piaţa Victoriei, după ce au aruncat cu ouă în direcţia unui taxi cu clienţi ce tranzita zona, în semn de nemulţumire că şoferul nu participă la protest.

MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, un alt bărbat de 29 ani care tranzita Piaţa Victoriei a oprit autovehiculul în dreptul protestatarilor care participau la adunarea publică organizată de către COTAR şi a arătat semne obscene către aceştia.

El a primit avertisment scris pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare.

Taximetriștii amenință că stau mai multe zile

Începând cu ora 6.00, Piaţa Victoriei a devenit neîncăpătoare din cauza numărului mare de taximetrişti care cer ca Guvernul să nu dea o ordonanţă de urgenţă prin care toate platformele de car sharing să fie reglementate.

Taximetrist: "Protestăm împotriva legii VTS care se suprapune peste legea 38. Sunt cu soţia, cu plapumă cu perna, cu tot ce trebuie. Vom sta aici până când se va interzice avizarea acestei legi care este o lege cu dedicaţie pentru platformele digitale."

Taximetrist: "Este o piraterie curată, fără acte în regulă, concurenţă neloială, fără autorizaţie, orice taxiu are o licenţă, nu poţi să funcţionezi fără licenţa, nu există".

Reprezentanţii COTAR şi FORT au anunţat că la manifestaţie vor ajunge cinci mii de protestatari din Bucureşti, dar şi din ţară.

Bogdan Dincă, preşedintele COTAR Bucureşti: "Ne-am adunat din nou, a 11 oară în doi ani, deoarece după ce Guvernul a doptat ordonanţa de urgenţă pentru combaterea pirateriei în sfârşit, în aceeaşi zi au anunţat că vor să lucreze la la o ordonanţă prin care să legalizeze pirateria. Îi rugăm din nou ca să se potolească cu ideile astea trăsnite".

Deoarece protestul este în desfăşurare, iar numărul participanţilor creşte, poliţia a restricţionat traficul de pe bd. Kiseleff dintre Arcul de Triumf spre Piaţa victoriei."

Reprezentanţii transportatorilor au anunţat că protestul va dura până la ora 18:00.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO