Noapte alba pentru anchetatori. Inca nu s-au terminat audierile celor 150 de persoane banuite ca au falsificat alcool


Ultimul update: Sambata 25 Octombrie 2014 06:54
Data publicarii: Miercuri 22 Octombrie 2014 07:25
Categorie: Stiri actuale

A fost o noapte alba si nici dimineata nu e mai linistita, pentru anchetatorii din Galati. Acestia inca audiaza zeci de persoane, din cele 150 banuite ca au falsificat bauturi spirtoase.

Cei care dau explicatii au fost adusi din Bucuresti si 9 judete, si au calitatea de martori sau de suspecti. Dupa interogatorii, in cursul zilei de miercuri, cel mai probabil, vor fi emise zeci de ordonante de retinere.

Din lipsa de spatiu, cei vizati de ancheta privind reteaua de alcool contrafacut nu au fost condusi la sediul DIICOT, ci la Inspectoratul Judetean de Politie. Pe parcursul noptii au fost aduse - asa cum anuntau anchetatorii inca de marti - in jur de 150 de persoane.

Marti, procurorii DIICOT au facut mai multe descinderi, in 9 judete si in Capitala. Dintr-o fabrica amplasata intr-o padure la iesirea din Braila spre Buzau se pare ca era coordonata intreaga operatiune. Multa lume stia ca acolo functioneaza o fabrica de preparate din carne. Putini aflasera ca societatea avea si licenta de productia alcoolului etilic.

Procurorii sustin ca infractorii amestecau spirt, solutii de parbriz si lotiuni cosmetice, iar rezultatul era combinat cu bauturi alcoolice. Apoi, produsul periculos era pus in vanzare si distribuit in toata tara. Unul dintre barurile unde se presupune ca se comercializau astfel de bauturi se afla in Tulcea.

Suspectii ar fi prejudiciat statul cu peste 5 milioane de euro, prin neplata accizelor. Ei sunt banuiti de evaziunie fiscala, spalare de bani, producere si detinere de bunuri accizabile in afara unor antrepozite fiscale.

VIDEO PROTVPLUS.RO