Ninsori și rafale de vânt în sudul şi sud-estul a ţării. Circulaţie restricţionată în Constanța și Tulcea

27-01-2021 07:14


Zapada

Circulaţia autovehiculelor grele este restricţionată miercuri dimineaţă din cauza viscolului pe drumuri din judeţele Constanţa şi Tulcea, ninge pe majoritatea arterelor rutiere din judeţele aflate în partea de sud şi sud-est a ţării.

Iar pe autostrada A2 este ninsoare cu rafale de vânt.

”În judeţele Constanţa şi Tulcea, din cauza viscolului şi vizibilităţii reduse, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 22 între localităţile Lumina şi Mihai Viteazu, DN 3 Cobadin - Ostrov şi pe DN 22A Hârşova – Topolog, DN22D Macin – Babadag. În cursul nopţii s-a acţionat cu utilaje pentru menţinerea stării de viabilitate a carosabilului”, transmite Centrului Infotrafic din IGPR, potrivit News.ro.

Situaţia pe principalele artere rutiere:

- Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti – ninge uşor, carosabil umed, la negru

- Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa - condiţii de ninsoare uşoară, fără depuneri pe carosabil, 0° (km 10 - 143), precipitaţii uşor mai intense, ninsoare cu rafale de vânt, carosabil paeţial acoperit de zăpadă, 0° (km 143 – 193), precipitaţii sub formă de ploaie, carosabil umed, 0° (km 193 - 212 şi Autostrada A4 Ovidiu-Agigea)

- Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti: lapoviţă pe tot tronsonul, carosabil acoperit parţial cu zăpadă, -1°,

”Ninge pe majoritatea arterelor rutiere din judeţele aflate în partea de S şi S-E a ţării, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă, fără a fi semnalate persoane sau autovehicule imobilizate din cauza căderilor de zăpadă”, precizează Centrul Infotrafic.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Nu au fost sesizate evenimente în ceea ce priveşte traficul feroviar sau aerian.

Meteorologii au emis, marţi, o informare de ninsori şi intensificări ale vântului, valabilă până joi dimineaţă. În Muntenia, Dobrogea şi local în Moldova şi la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ. De marţi seară până miercuri, la ora 23.00, va fi cod galben în 9 judeţe şi în Capitală.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO