Nicuşor Dan: Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia

Lucrările la planșeul Unirii încep în 2025. Gradul de coroziune al construcției actuale este patru din cinci posibile
Pro TV

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

"Există un normativ şi specialiştii care au semnătura când fac o expertiză le încadrează în clase de risc sau de satisfacţie şi există cinci clase - clasa I e cea mai bună, clasa V e cea mai rea, clasa IV se numeşte nesatisfăcător şi noi, în Bucureşti, avem acest planşeu Unirii, care e clasa IV. (...) Avem trei poduri care sunt clasa V, ce sunt mai rău decât asta: pasajul de la Obor, de la Lujerului şi Podul Băneasa. (...) Nu avem (...) niciun fel de expertiză pe pasaj şi ce ni s-a cerut de către Primăria Sectorului 4 - ni s-a cerut acest capac, de la Hanul lui Manuc până la pasaj. Deocamdată avem o expertiză care spune că e clasa IV. (...) Nu avem o expertiză care să spună că e un pericol public, caz în care ar trebui să dăm nişte autorizaţii de pe o zi pe alta. (...) Aşteptăm să vină toată documentaţia, ca să le dăm autorizaţie să facă lucrările", a declarat Nicuşor Dan, miercuri, într-o emisiune la B1 TV.

El a precizat că pentru a da autorizaţia de construire a emis un certificat de urbanism în care a cerut mai multe avize.

"Legea spune că primarul municipiului dă autorizaţia de construire. Ca să se emită autorizaţia de construire, am emis un certificat de urbanism. În certificatul de urbanism am cerut mai multe avize de la mai multe utilităţi, de exemplu de la Metrorex, pentru că ei sunt lipiţi de metrou şi atunci e evident că trebuie şi specialiştii de la metrou, care ştiu structura de rezistenţă, să se pronunţe pe această chestiune. (...) În momentul în care Primăria Sectorului 4 vine cu toate aceste avize, noi vom da foarte repede autorizaţia pentru intervenţie şi, totodată, autorizaţia de construire va fi însoţită şi de o schemă de circulaţie, care va prevedea pe unde se deviază circulaţia", a precizat Nicuşor Dan.

Citește și
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, va efectua joi o vizită la Planşeul Unirii. Vor fi prezenţi şi prefectul Capitalei, Mihai Toader, experţi şi profesori ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, proiectanţi şi constructori.

Articol recomandat de sport.ro
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Citește și...
Răsturnare de situație. Reacția vatmanului tramvaiului care a strivit un șofer, după ce ar fi ieșit pozitiv la DrugTest
Răsturnare de situație. Reacția vatmanului tramvaiului care a strivit un șofer, după ce ar fi ieșit pozitiv la DrugTest

Un bărbat de 39 de ani și-a pierdut viața într-un tragic accident rutier produs în București, după ce a fost strivit de un tramvai. Vatmanul, care a ieșit pozitiv la DrugTest, a spus că a fost surprins și că ia tratament.

 

Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani, „bombardat
Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani, „bombardat" cu pietre înainte de a intra în circulație

Primul tren electric cumpărat recent în România a fost prezentat, joi, de producător. Are 6 vagoane, 350 de locuri și ajunge la o viteză maximă de 160 de kilometri la oră.

Cum arată planșeul degradat pe care stă Piața Unirii. Experții au găsit o mulțime de probleme: „Structura poate să cedeze
Cum arată planșeul degradat pe care stă Piața Unirii. Experții au găsit o mulțime de probleme: „Structura poate să cedeze"

Bucata de beton pe care stă mare parte din Piața Unirii este degradată și are nevoie urgentă de reparații. Planșeul are aproape un secol.  

Recomandări
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul teribil cu mașina strivită de tramvai. Șoferul n-a avut nici-o șansă
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul teribil cu mașina strivită de tramvai. Șoferul n-a avut nici-o șansă

Un bărbat de 39 de ani, angajat al Serviciului de Pază și Protecție, și-a pierdut viața într-un teribil accident de circulație, produs în București. Era la volan și a virat în fața unui tramvai, care i-a strivit mașina de un stâlp.

Ce au ridicat polițiștii din „grădina zoologică” a lui Nuțu Cămătaru. „Este interesant că se găsește în mijlocul Capitalei”
Ce au ridicat polițiștii din „grădina zoologică” a lui Nuțu Cămătaru. „Este interesant că se găsește în mijlocul Capitalei”

Polițiștii au descins joi în Ferentari, la proprietatea temutului interlop Nuțu Cămătaru în căutarea unui cal de rasă pe care bărbatul l-ar fi luat fără acceptul stăpânului.