Nicusor Constantinescu a scapat de arestul preventiv. Decizia luata de Curtea de Apel Constanta

Ultima actualizare: 28-02-2015 07:13
Nicusor Constantinescu

Presedintele suspendat al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, arestat preventiv, va fi plasat in arest la domiciliu, a decis, miercuri, Curtea de Apel Constanta.

Nicusor Constantinescu este arestat preventiv in noul dosar instrumentat de DNA privind mai multe contracte ilegale care ar fi fost incheiate de CJ cu diverse firme.

Magistratii Curtii de Apel Constanta au dispus inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Nicusor Constantinescu. Decizia instantei este definitiva.

Curtea de Apel Constanta a judecat, marti, contestatia depusa de presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, la decizia Tribunalului de arestare preventiva in noul dosar instrumentat de DNA, instanta amanand pronuntarea pentru miercuri.

"Am invocat toate argumentele pe care le-am folosit in fata judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Constanta. Am invocat o parte din argumente si din probe suplimentare fata de acel moment, intrucat am avut si noi posibilitatea sa pregatim apararea. Instanta a amanat pronuntarea din cauza orei inaintate si urmeaza ca maine (n.r. - miercuri), in jurul pranzului, sa se pronunte solutia in sensul de a se mentine eventual decizia de arestare sau de a se admite contestatia formulata de noi si de a se dispune punerea in libertate", afirma avocatul lui Nicusor Constantinescu, Marius Mocanu.

La ora transmiterii acestei stiri, Tribunalul Constanta judeca o noua cerere DNA de arestare preventiva a lui Nicusor Constantinescu in dosarul Centrului Militar Zonal, unde este judecat sub control judiciar, avand mai multe interdictii, printre care si aceea de a nu lua legatura cu angajatii si consilierii judeteni care au legatura cu acest caz.

Nicusor Constantinescu a fost suspendat din functia de presedinte al CJ Constanta, printr-un ordin emis de catre prefectul judetului, Ion Constantin.

In cazul in care instanta va decide sa il lase in libertate, Nicusor Constantinecu ar putea reveni in functie, prefectul fiind nevoit sa revoce ordinul de suspendare.

Nicusor Constantinescu a fost retinut de DNA pentru mai multe infractiuni, intre care abuz in serviciu, conflict de interese si coruperea alegatorilor, iar ulterior, in 20 februarie, a fost arestat preventiv de Tribunalul Constanta, fiind acuzat de plati ilegale, din fonduri publice, catre asociatii, fundatii si cluburi sportive.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta, Nicusor Constantinescu este acuzat de abuz in serviciu - trei infractiuni, din care doua in forma continuata, constituire a unui grup infractional organizat, coruperea alegatorilor - doua infractiuni, conflict de interese - zece infractiuni, din care cinci in forma continuata, si tentativa la abuz in serviciu, in forma continuata.

In ordonanta de retinere se arata ca, in cursul anului 2012, Nicusor Constantinescu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, finantand in mod nelegal cheltuieli cu activitatile sportive, in suma de 13.305.000 lei, ce au reprezentat plati nerambursabile din fonduri publice catre asociatii si cluburi sportive.

Presedintele Consiliului Judetean a mai fost suspendat din functie si in vara anului trecut, cand a fost arestat preventiv in dosarul in care este acuzat de subfinantare a Centrului Militar Zonal. Ulterior, instanta a decis ca acesta sa fie judecat sub control judiciar.

Nicusor Constantinescu a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri.

Intr-un alt dosar, Constantinescu este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitiile de anul trecut, 15 cartuse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO