Muste, mucegai si o mizerie de nedescris, in depozitul unei firme care produce medicamente homeopate

Dată publicare: 13-05-2013 19:22
Dată actualizare: 16-05-2013 06:52


Nu tot ce este natural este si de calitate. Inspectorii OPC din Ploiesti au gasit o mizerie de nedescris, muste si mucegai la o firma care produce medicamente homeopate si suplimente alimentare.

Materia prima era tinuta in incaperi pline de insecte, iar pentru retete nu existau documente, spun autoritatile.

Mica fabrica a fost inchisa pentru o jumatate de an, iar reprezentantii societatii au dosare penale. Acestia au refuzat sa faca orice declaratie.

Cand au intrat in depozitul fabricii care comercializeaza produse sub marca Medicer Bios, inspectorii au simtit o duhoare de bodega insalubra: butoaie cu preparate urat mirositoare, roiuri de muste in jurul viitoarelor leacuri minune si, mai ales, multa mizerie.

De notat ca in spatiul respectiv se produceau pilule, tincturi, siropuri sau creme cosmetice vandute pe post de medicamente naturiste preparate in conditii sanitare impecabile.

Reprezentantii firmei au facut insa o declaratie stupefianta. Au sustinut ca toata marfa de peste 20 de tone era destinata consumului propriu.

Politistii au confiscat 24 de tone de semipreparate si 40 de tone de materie prima pentru care nu existau acte de provenienta.

"Produsele care au fost gasite nu corespundeau din punct de vedere calitativ, totodata nu intruneau conditiile de pastrare, respectiv de comercializare a produselor respective", spune inspectorul principal Daniel Radu, purtatorul de cuvant al IJP Prahova.

"Este clar ca poate pune in pericol viata si sanatatea consumatorilor, motiv pentru care s-a aplicat o sanctiune totala in valoare de 40.000 de lei si s-a dispus masura complementara de oprire a activitatii", a declarat Corneliu Buzu, comisariatul regional OPC Ploiesti.

Inspectorii au luat probe din fiecare produs si le-au trimis la analize ca sa afle ce contin. Cei care le fabricau n-au stiut sa spuna nicio reteta.

"Nu stiu daca sunt foarte naturiste produsele, de la ceaiuri, siropuri, gemuri, alte si alte produse. Am solicitat documente de provenienta pentru tot - de la materii prime, materiale produse finite. Nu s-au prezentat la momentul controlului aceste documente", a declarat Mircea Stan, comisar al Garzii Financiare Prahova.

Acuzati de evaziune fiscala, falsificare de produse si inselaciune, reprezentantii societatii au refuzat sa faca declaratii despre controlul de luni si neregulile descoperite.

Tags: opc, ilegalitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO