MS anunță rezultatele analizelor în cazul bebelușilor născuţi la Maternitatea Giuleşti


Ultimul update: Vineri 10 Mai 2019 17:32
Data publicarii: Vineri 10 Mai 2019 17:25
Categorie: Stiri actuale
bebelusi, stafilococ auriu, capitala, giulesti, infectati,

Ministerul Sănătăţii a anunțat, vineri, că la doi dintre cei trei copii născuţi la Maternitatea Giuleşti şi care sunt în prezent internaţi la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” analizele au depistat stafilococ auriu.

La cel de-al treilea, testele au ieşit nevative. De asemenea, analizele au arătat că o moaşă de la Maternitatea Giuleşti are stafilococ coagulazo-pozitiv, dar este alt tip decât cel depistat la bebeluşi.

Ministerul Sănătăţii a precizat, vineri, că la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” au fost internaţi cinci copii născuţi prin cezariană la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, în perioada 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infecţii stafilococice (MRSA).

Din cele cinci cazuri, doi au fost externaţi, iar dintre cei trei copii internaţi în prezent la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, două cazuri au fost confirmate cu stafilococ MRSA, iar în cel de-al 3-lea caz rezultatul este negativ.

”În cadrul verificării, au fost prelevate zilele trecute un număr de 48 de probe de sanitaţie, exudate nazale şi probe de apă sterile. Rezultatele au relevat lipsa MRSA la toate probele efectuate, cu o excepţie. S-a depistat prezenţa stafilococului coagulazo-pozitiv la una dintre moaşe. Acest stafilocococ este diferit de MRSA, depistat în cazul nou-născuţilor, iar în cazul personalului purtător este necesară respectarea măsurilor de protecţie standard prevăzute în norme”, a transmis Ministerul Sănătăţii, informează News.ro.

 

 

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu


Avocatul Poporului a anunţat, vineri, că s-a sesizat din oficiu cu privire la copiii infectaţi cu stafilococ auriu la Maternitatea Giuleşti. 

”Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul petrecut în aceste zile în care au număr de cinci copii născuţi la Maternitatea Giuleşti au fost internaţi cu stafilococ auriu şi monitorizează situaţia după sesizarea din oficiu de anul trecut în cazul infectării cu acelaşi stafilococ a 20 de nou-născuţi la aceeaşi maternitat. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcarea articolului 22, a articolul 34 şi a articolului 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor”, a transmis, vineri, Avocatul Poporului.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO