Motivul scandalului de la bordul avionului Tarom. Explicația polițiștilor

Ultima actualizare: 18-07-2019 22:05

Poliția de frontieră vine cu precizări, joi, într-un comunicat, privind scandalul declanșat în momentul debarcării unor pasageri dintr-o cursă TAROM ce urma să decoleze, joi, din București către Cairo.

Potrivit unui comunicat, poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Henri-Coandă au fost solicitați de către autorităţile aeroportuare pentru a interveni la o aeronavă a companiei TAROM ce urma să decoleze în direcția Cairo, întrucât comandatul aeronavei declanșase procedura specifică de debarcare a unui pasager care începuse să manifeste un comportament violent şi care se opunea debarcării.

"La bordul aeronavei, polițiștii de frontieră însoţiţi de personalul de securitate al companiei, au fost informați că o femeie, cetățean Maroc în vârstă de 49 de ani, a manifestat un comportament agresiv faţă de una dintre însoţitoarele de zbor, refuzând legitimarea şi scuipând personalul navigant. Femeia era însoţită de către soţul, un cetăţean egiptean, şi fiul ei, iar la aflarea veştii că i se refuză continuarea călătoriei, adulţii au refuzat debarcarea, manifestând un comportament violent, la care s-au raliat şi ceilalţi pasageri din aeronavă. Conform procedurilor, poliţiştii de frontieră şi personalul de securitate au intervenit pentru punerea în aplicare a măsurii de debarcare, intervenție dificilă atât ca urmare a spațiului restrâns din aeronavă, cât și a comportamentului recalcitrant al persoanei vizate, precum și a celorlalți pasageri ocupanți ai locurilor alăturate celor în cauză", se arată în comunicat.

Poliția de frontieră precizează, de asemenea, că cetățeana din Maroc a fost sancționată contravențional pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar aeronava a rămas la sol până la clarificarea situaţiei şi decolarea în condiţii de siguranţă.

Și Compania Aeroporturi București a venit cu precizări, joi seară, referitor la acest incident.

"Interventia a fost efectuata de politia de frontiera si personalul de securitate al companiei Tarom, asa cum se poate observa cu usurinta din imaginile facute publice. Niciun angajat al directiei de securitate a CN Aeroporturi Bucuresti nu are atributii care sa implice accesul la bordul aeronavelor!", se arată într-un comunicat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO