Motivul pentru care Cristina Țopescu a dorit să fie incinerată. Reacția bisericii

Ultima actualizare: 14-01-2020 19:18

Cei care au iubit-o și admirat-o pe jurnalista Cristina Țopescu îi pot aduce un ultim omagiu miercuri, la cimitirul Bellu.

Familia a anunțat că trupul neînsuflețit va fi depus acolo, iar joi va fi incinerat, așa cum se pare că a fost dorința Cristinei, spun apropiații.

Plecată mult prea devreme și mult prea în grabă, Cristina Țopescu și-a dorit mereu să devină una cu marea. A fost, de altfel, un om extrem de sensibil la tot ce se întâmplă în jur.

Diana Maria, vecină și prietenă: ”Cristina era fioarte liberală în opțiunile ei religioase. Credea în Dumnezeu, se ruga, dar a fost dorința ei, toți prietenii știau asta, că își dorește să fie incinerată. Dar Cristina credea în Dumnezeu, pentru ea Dumnezeu era peste tot. ”

Această alegere făcută de Cristina în timpul vieții nu este însă acceptată de Biserica Ortodoxă.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: ”Incinerarea este o practică neacceptată în creștinism. Nu se poate oficia o slujbă de înmormântare și pentru rațiunea următoare: lipsește subiectul concret al înmormântării, care este trupul. Persoana umană este compusă din trup și suflet, celor două elemente trebuie să li se acorde prețuire egală. ”

Cei care au prețuit-o vor putea însă să se roage la căpătâiul ei.

Familia îndoliată a anunțat că trupul neînsuflețit al Cristinei va fi depus la Cimitirul Bellu, miercuri după-amiază. Joi, pe 16 ianuarie, va avea loc incinerarea, la Crematoriul Vitan Bârzești.

Cățeii pe care i-a iubit, i-a salvat și care i-au fost alături până la tragicul sfârșit nu vor ajunge pe drumuri. Binele lor au devenit o datorie de onoare a celor care au admirat tot ce a făcut Cristina Țopescu pentru sufletele nimănui.

Între timp, ancheta privind dispariția jurnalistei continuă. Rezultatele finale vor fi gata în câteva săptămâni.

Kuki, Asociația Arca: ”Încă nu ne vine să credem, parcă e o glumă proastă. Dar nu e. Și e cât se poate de real. Asta e, ne vom luăm un ultim rămas bun...”

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO