Morgan Freeman și John McCain, un senator american decedat, au primit interdicție în Rusia

Ultima actualizare: 24-05-2022 10:35
morgan freeman

Actor Morgan Freeman și senatorul care a decedat în augst 2018, Jhon McCain sunt pe lista celor 963 de americani care nu mai au voie să intre în Rusia.

Pe 21 mai 2022, Rusia a publicat o listă cu persoanele care au primit interdicție în Rusia.

Pe lista persoanelor care nu mai au voie să intre în Rusia se numără Jhon McCain, senatorul american decedat, actorul Morgan Freeman, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, jurnalistul Nick Paton Walsh și Jeff Katzenberg, directorul studiourilor DreamWorks.

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că oamenii de pe listă „incită la rusofobie”.

Lista cu persoanele interzise în Rusia a venit ca un răspuns la sancțiunile ce au fost impuse pentru invadarea Ucrainei.

Morgan Freeman este pe lista persoanelor interzise în Rusia

Motivul care a stat la baza includerii actorului Morgan Freeman pe lista persoanelor interzise în Rusia este o declarație la adresa guvernului rus.

În 2017, actorul Morgan Freeman a postat un videoclip în care a declarat că guvernul rus complotează împotriva Statelor Unite.

Renumitul actor a înregistrat un mesaj video în 2017, acuzând Rusia de complot împotriva Statelor Unite și a cerut o luptă împotriva țării noastre”, a explicat Ministerul de Externe al Rusiei.

<

 Videoclipul a fost regizat de Rob Reiner, cunoscut pentru filme precum The Princess Bride și When Harry Met Sally.

Președintele american Joe Biden a primit interdicție în Rusia

Pe lângă, persoanele care au primit interdicție în Rusia este și Joe Biden. Președintele American primit a primit interdicție în luna martie, ca răspun a sancțiunilor primite de Rusia după invazia Ucrainei.

Lista, publicată pe 21 mai 2022, include trei senatori decedați: John McCain (Republican-Arizona), Harry Reid (Democrat-Nevada) și Orrin Hatch (Republican-Utah), precum și Jamie Fly, președintele Radio Europa Liberă.

Pe lista persoanelor cărora li s-a interzis accesul în Rusia au fost adăugați și 26 de canadieni, printre care și Sophie Trudeau, soția premierului canadian.

Lista mai include și câțiva oficiali de top din administrația Biden, inclusiv vicepreședintele Kamala Harris, secretarul de stat Antony Blinken, secretarul Apărării Lloyd Austin și secretarul Transporturilor Pete Buttigieg.

Serghei Lavrov, Ministerul rus de Externe a declarat într-un comunicat de presă, că lista reprezintă un răspuns la sancțiunile anti-ruse impuse constant” și a spus că urmărește „să constrângă SUA, care încearcă să impună o ordine mondială neocolonială pe restul planetei să-și schimbe poziția și să recunoască noi realități geopolitice.”

Diplomația rusă a adăugat că Moscova a rămas deschisă unui „dialog onest” și face o distincție între poporul Statelor Unite și autoritățile despre care a spus că „incită la rusofobie”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO