Modificări importante la proiectul „Oxigen”. Toate mașinile sub Euro 5 vor plăti vinieta. Noile tarife

Ultima actualizare: 20-10-2019 13:18
masini trafic

Toate maşinile cu normă de poluare sub Euro 5 vor plăti vigneta "Oxigen" de acces şi circulaţie în Bucureşti, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 24 octombrie.

În ultima variantă a proiectului, maşinile care au nevoie de vinieta pentru a circula în oraş sunt Euro 3 şi Euro 4, indiferent de judeţul în care au fost înmatriculate.

Vinieta Oxigen poate fi plătită pe zi, costă 5 lei, sau sub formă de abonament pentru o lună, jumătate de an sau un an.

Pentru maşinile Euro 3, un abonament pentru un an, de exemplu, este 700 de lei, iar pentru Euro 4.500 de lei.

Maşinile non Euro, Euro 1 şi Euro 2 sunt considerate poluante şi nu au voie să circule în centru. iar pentru restul oraşului proprietarii trebuie să achite vinieta Oxigen, la fel, indiferent de numărul de înmatriculare. Aceasta costă 15 lei pe zi, iar pe un an abonamentul costă:

- 1.900 de lei pentru maşinile non Euro
- 1.700 pentru Euro 1
- 1.500 pentru Euro 2

Proiectul este pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei și va fi dezbătut în ședința Consiliului General al Capitalei în 24 octombrie, şi, dacă trece, restricţiile (valabile pentru toate maşinile, indiferent de judeţul în care au fost înmatriculate) intră în vigoare din ianuarie.

Proiectul Oxigen poate fi consultat aici

 

Sunt exceptate de la plata vinietei mașinile instituțiilor publice. Cei care vor fi prinși că nu au achitat taxa vor plăti amenzi între 1.500 și 2.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO