Trei migranți, prinşi la frontiera din Satu Mare. Ce plănuiau să facă în România

19-10-2019 14:20

Trei migranți, prinşi la frontiera din Satu Mare. Ce plănuiau să facă în România

Trei cetăţeni din Sri Lanka, doi bărbaţi şi o femeie, care au încercat să treacă ilegal din România în Ungaria au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din judeţul Satu Mare. Cei trei încercau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

Poliţia de frontieră a anunţat că, sâmbătă dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei – SPF Berveni, judeţul Satu Mare, au declanşat o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale, potrivit News.ro

În jurul orei 1.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Oar, judeţul Satu Mare, trei persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera de stat cu Ungaria.

Deoarece ele nu-şi justificau prezenţa în zonă, poliţiştii de frontieră le-au legitimat şi le-au dus la sediul Poliţiei de Frontieră pentru continuarea cercetărilor. Astfel, s-a stabilit că este vorba de trei cetăţeni din Sri Lanka, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 29 şi 40 de ani, care au intrat legal în România.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal graniţa, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen.

Cei trei cetăţeni din Sri Lanka sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, au fost predaţi reprezentanţilor Biroului pentru Imigrări al judeţului Satu Mare.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO