Moarte stupida pentru un baiat de 14 ani. Copilul a cazut intr-un helesteu, iar fratele sau a fugit 2km dupa ajutor

Ultima actualizare: 31-07-2016 08:14
helesteu

Tragedie intr-o localitate din judetul Botosani. Un baiat de 14 ani s-a inecat intr-un helesteu in constructie, in conditii inca neelucidate.

Baiatul era in zona cu cativa prieteni si fie a alunecat in bazin, fie a intrat sa se racoreasca, desi nu stia sa inoate. Nu a avut nici o sansa: apa atinge o adancime de trei metri.

Cand au vazut ca se zbate sa iasa la suprafata apei, trei dintre tovarasii de joaca ai baiatului s-au speriat si au dat bir cu fugitii. Cel de-al patrulea, fratele mai mic al victimei, a inceput sa alerge spre casa, sa-si anunte parintii. Avea de strabatut aproape doi kilometri, asa ca apelul la 112 a venit mult prea tarziu.

Bunicul copilului: "A durat pana ce a venit sa anunte. Erau toti mici. Mai era unul ca el mai mare, dar ala a fugit cand a vazut ca asta a intrat la fund. A venit doi kilometri pana acasa ala mic si am venit aici si am sarit si l-am scos."

Manevrele de resuscitare efectuate de salvatori au ramas fara rezultat, iar baiatul s-a stins.

Andrei Ciobanu, ISU Botosani: "Am actionat pentru acordarea primului ajutor. Din pacate, dupa 60 de minute de resuscitare nu a mai putut fi salvat."

Proprietatul iazului din Tudora spune ca abia il terminase si se pregatea sa-l ingradeasca.

Ioan Alungulesei, proprietarul iazului: "Saptamana care vine voiam sa imi iau concediu si sa fac gard ca sa inchid. El inca e in lucru."
Reporter: "Ce adancime are?"
Ioan Alungulesei: "Trei metri de pe mal pana la fund."

Nimeni nu stie cum a ajuns copilul in apa. Politistii au deschis o ancheta pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat si daca este se face cineva vinovat de moartea copilului.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO