Marian Vanghelie, la Tribunalul Bucuresti: "Audierea ca martor a lui Geoana este de Guinness Book, nu are legatura cu nimic"

×
Codul embed a fost copiat

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat miercuri, la Tribunalul Bucuresti, ca audierea lui Mircea Geoana ca martor in dosarul sau "este de Guinness Book”.

Mircea Geoana a fost citat de instanta pentru a fi audiat, miercuri, in calitate de martor in dosarul in care Marian Vanghelie este judecat pentru luare de mita si abuz in serviciu in legatura cu favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru la atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5.

Marian Vanghelie a declarat, inaintea sedintei de judecata, ca avocatii i-au spus ca Mircea Geoana nu va veni la termenul de miercuri, pentru ca a fost citat gresit.

Intrebat daca Mircea Geoana este un martor important in procesului sau, Vanghelie a spus: "E de Guinness Book. N- are nicio legatura cu nimica".

Despre declaratiile pe care le-ar putea face Mircea Geoana in legatura cu ceasurile de lux primite de Vanghelie, care potrivit procurorilor ar fi din mita luata de fostul primar al Sectorului 5, acesta a spus: "Eu am venit la ziua dumitale si ti-am adus un cadou … daca cineva vrea sa faca un calcul, pe corecte. Din pacate, nimeni nu vrea asta si asa am ajuns in situatia asta in Romania, care ne supara lumea pe strada”.

Citește și
enatorul Mircea Geoana sustine o declaratie de presa in fata sediului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde a fost citat intr-un dosar
Mircea Geoana a fost audiat la DNA. Surse: este martor in dosarul de coruptie al lui Marian Vanghelie
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

“Daca cineva vrea sa se uite un pic acolo, o sa vada ca am avut niste cheltuieli pe anumite perioade, din sumele respective. Aia a fost o chestier ... am venit sa va aduc un cadou. Eu stiu ... ulterior ... v-ati gandit sa-l aduceti la DNA. Nu stiu daca s-a speriat Geoana de ancheta. Sa vedem ce spune dansul. Eu cred ca au incercat sa-l pacaleasca unii si cred ca, pana la urma, lucrurile se vor afla", a spus Marian Vanghelie, la intrarea in sediul Tribunalului Bucuresti.

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in iulie 2015, pentru noua fapte de luare de mita si abuz in serviciu si sapte fapte de spalare de bani, care ar fi fost comise cand era primar al Sectorului 5.

In acelasi dosar sunt judecati Mircea Sorin Niculae, varul lui Vanghelie si administrator al mai multor societati comerciale, Sorin stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL si omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un "comision" de 20 la suta din valoarea contractelor de oferite de Primarie firmelor controlate de Marin Dumitru.

In conditiile in care costurile reale de executie a lucrarilor, si implicit valoarea efectiva a acestor lucrari, ar fi fost de cel mult 60 la suta din valoarea contractelor, prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infractionala a lui Marian Vanghelie a fost estimat de anchetatori la 295.207.000 de lei.

Mircea Geoana este considerat un martor de lux in dosare de coruptie celebre. Dupa ce a fost audiat in procesul omului de afaceri Ion Niculae, in legatura cu finantarea ilegala a campaniei electorale din 2009, acum, Mircea Geoana este asteptat sa dea declaratii in dosarul bunului sau prieten Marian Vanghelie.

Acesta a fost trimis in judecata pentru ca ar fi primit mita nu mai putin de 30 de milioane de euro de la oameni de afaceri pe care i-ar fi favorizat cu contracte finantate de primarie.

Din aceasta mita, Marian Vanghelie i-ar fi cumparat cadouri extrem de scumpe lui Mircea Geoana. Este vorba de trei ceasuri de firma, de cateva zeci de mii de euro.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Geoana, audiat la DNA. Procurorii i-au confiscat 3 ceasuri de lux primite de la Vanghelie:
Geoana, audiat la DNA. Procurorii i-au confiscat 3 ceasuri de lux primite de la Vanghelie: "Gusturile mele sunt diferite"

Pentru Mircea Geoana, miercuri au fost 3 ceasuri rele. In sensul ca cele 3 ceasuri primite in dar de la fostul primar Marian Vanghelie au fost puse sub sechestru de procurorii anticoruptie.

Mircea Geoana a fost audiat la DNA. Surse: este martor in dosarul de coruptie al lui Marian Vanghelie
Mircea Geoana a fost audiat la DNA. Surse: este martor in dosarul de coruptie al lui Marian Vanghelie

Fostul presedinte al PSD, in prezent liderul PSRO, a fost chemat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie

Mircea Geoana:
Mircea Geoana: "Ce a fost pui de FSN e pe cale sa se termine". De ce crede ca Ponta il va da pe Valcov “la caini”

Fost liderul al PSD, dat afara din partidul pe care l-a condus, vorbeste la “Dupa 20 de ani” despre “epurarea” care are loc in politica romaneasca, despre relatia cu Marian Vanghelie, dar si despre pericolul Rusiei

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.