Mioara Roman ar putea ramane fara casa. Cum a ajuns sa datoreze statului o jumatate de milion de €

21-07-2011 17:46

Vara de foc pentru Mioara Roman care are toate sansele sa ajunga in strada. La mijloc este o datorie de o jumatate de milion de euro catre RAPPS.

Fosta sotie a lui Petre Roman n-a platit nici chiria, nici penalitatile pentru vila din Primaverii unde locuieste. Situatia este atat de complicata incat reprezentantii statului ar putea sa o lase fara o casa de vacanta si sa-i taie din pensie.

De mai bine de 20 de ani, Mioara Roman locuieste in vila din cartierul Primaverii si daca la inceputuri trebuia sa platasca o chirie lunara de doar cateva sute de euro,acum este obligata sa achite de zece ori mai mult. Ei bine, RAPPS sustine ca fosta sotie a premierului Petre Roman ar fi ramas datoare in ultimii trei ani si ar fi acumulat restante ce depasesc o jumatate de milion de euro.

Doamna Roman recunoaste ca este depasita de situatie.

"Au pus 6000 de euro. Nici 1000 de euro nu face chiria. Aici e toata treaba. Pretind o jumatate de milion de euro restante. E o suma mica, o suma mare? E o suma de vise rele", a recunoscut Mioara Roman.

Chiar si asa, cei de la Regia de Administrare a Patrimoniului de Stat, care detin vila din 1996, isi vor banii in conturi. La mijloc sunt chirii restante, dar si penalitati de intarziere pe care Mioara Roman nu numai ca nu le recunoaste, dar nici poate le plateasca dintr-o pensie de 1800 de lei. Asa ca statul a cerut, joi, la Tribunal ca o casa din Sinaia, mostenita de Mioara Roman, sa fie pusa sub sechestru.

"In momentul de fata, vila valoreaza 200.000 de euro. Inainte de criza, casa valora undeva in jur de 300.000 de euro", este de parere Cosmin Ungureanu, expert imobiliar.

Asadar nici daca RAPPS-ul ar scoate aceasta vila la licitatie nu s-ar stinge toata datoria. Drept urmare, exista riscul sa ceara poprire pe castigurile femeii, de altfel singura din toata familia Roman ajunsa pe lista rau-platnicilor.

Daca ramane sau nu asa vom afla dupa termenul din 18 august. Intre timp , insa, Mioara Roman va mai trebuie sa bata o data drumul Tribunalului, de asta data pe 9 august atunci cand va trebui sa combata cererea de evacuare facuta de Rapps pentru uriasa chirie neachitata.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO